Korrupt rendőrök ellen emeltek vádat Háromszéken

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség lapunknak küldött közleménye szerint öt Kovászna megyei közlekedési rendőr rendszeresen csúszópénzt vett el a szabálytalankodó autósoktól, hogy ne büntessék meg őket. Az ügyészség megállapította, hogy a rendőrök a Háromszéken áthaladó 11-es és 12-es országutak azon szakaszain radaroztak, ahol sebességkorlátozás van érvényben. Ők megállították ugyan a gyorshajtókat, a szabálytalanul előzőket vagy azokat, akiknek nem volt érvényes autóbiztosításuk, de ahelyett, hogy bírságot róttak volna ki rájuk, 30 lej és 50 euró közti csúszópénzt kértek, majd továbbengedték a szabálysértő sofőröket.

A nyomozati anyag szerint a korrupt rendőrök tavaly január 25 és február 23-a között rendszeresen vettek el csúszópénzeket az autóvezetőktől. Az öt korrupt rendőr ellen hivatali visszaélés, csúszópénz elvétele miatt emeltek vádat, ugyanis tevékenységükkel megkárosították az államkasszát.

Egy másik háromszéki közlekedési rendőr ellen múlt héten indult kivizsgálás hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt. Diana Lolu rendőrségi szóvivő szerint egy belső ellenőrzés során derült ki, hogy a kézdivásárhelyi rendőr személyes célokra használta a rendőrautót, így 17, egyenként 80 kilométeres utat tett meg Kézdivásárhely- Sepsiszentgyörgy szakaszon oda- vissza, ezek mind úgy szerepeltek a menetlevelekben, hogy Kézdivásárhely területén használta a gépkocsit. Emellett a rendőr szabadsága alatt is személyes célokra használta a rendőrautót.

Kimaradt?