Elítéltek korrupcióért öt háromszéki rendőrt

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek öt korrupt közlekedési rendőrt Háromszéken. A rendőrség Kovászna megyei Korrupcióellenes Igazgatóságának (DGA) közleménye szerint a vádlottak rendszeresen csúszópénzt vettek el a szabálytalankodó autósoktól, és cserében eltekintettek a megbírságolásuktól.

Az ügyészség megállapította, hogy a rendőrök a Háromszéken áthaladó 11-es és 12-es országutaknak azon a szakaszain radaroztak, ahol sebességkorlátozás van érvényben. Megállították ugyan a gyorshajtókat, a szabálytalanul előzőket vagy az érvényes autóbiztosítással nem rendelkező autósokat, de bírságolás helyett 30 lej és 50 euró közötti csúszópénzt kértek, majd továbbengedték a szabálysértőket.

Az öt korrupt rendőr ellen hivatali visszaélés, csúszópénz elfogadása miatt emeltek vádat, ugyanis tevékenységükkel megkárosították az államkasszát. A DGA közleménye szerint a brassói fellebbviteli bíróság jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a korrupt rendőröket.

A Kovászna megyei Korrupcióellenes Igazgatóság felhívja a háromszékiek figyelmét, hogy ha rendőrségnél, csendőrségnél, készenléti felügyelőségnél, a lakosság-nyilvántartó hivatalokban, útlevélosztályon vagy levéltárban korrupciót tapasztalnak, jelezzék azt a dga@mai.gov.ro email címen vagy a 0800.806.806-as ingyenes hívószámon.

Kimaradt?