banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Székelyudvarhelyen öt helyszínen lehet szavazni a helyi RMDSZ tisztújításán

Négy elnök- és tizennyolc választmányi jelölt indul a Székelyudvarhelyi RMDSZ tisztújító közgyűlésén. A február 27-i nyílt, állóurnás szavazás részleteiről hétfő délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a szervezet tisztújítási bizottsága.

A Székelyudvarhelyi RMDSZ választmányának tavaly decemberi döntése értelmében a városi szervezet február 27-én tartja meg tisztújító közgyűlését, amelyen a szervezet elnökéről és a választmány 12 tagjáról döntenek mindazok, akik részt vesznek az egyfordulós állóurnás szavazáson. A tisztújítás lebonyolításáért felelős háromtagú bizottság hétfőn délelőtt ismertette a részleteket.

A közgyűlésre való jelentkezés január 27-i lezárását követően a bizottság – az elnökjelöltek delegáltjaival együtt – áttekintette a leadott iratcsomókat, pótolták az esetleges hiányosságokat, majd véglegesítették a jelöltek két listáját – közölte Elekes Gyula, a tisztújítási bizottság elnöke.

Az elnöki tisztségért négy jelölt indul: Antal István Lóránt, Imre Gábor, Jakab Áron Csaba és Miklós Zoltán. Választmányi tagnak összesen 19-en jelentkeztek, közülök egy személyt állandó székelyudvarhelyi lakcím hiánya miatt visszautasítottak. Így a második szavazólapon 18 név szerepel ábécésorrendben: Benedek Árpád Csaba, Berkeczi Zorán, Derzsi László, Nagy-Nagy Lajos, Gidó Csaba, Koncz Melinda, Benedek Hajnalka Julianna, Benedek László Zoltán, Lukács Lajos, Széll Tamás, Bálint Attila, Jakab Áron Csaba, Incze Csongor, Imre Gábor, Takács János, Nagy Csaba, Antal Csilla és Raffai László.

A tisztújítási bizottság alelnöke, Sinka Arnold megyei önkormányzati képviselő a tisztújítás folyamatát részletezte. A választás napján, február 27-én, vasárnap reggel 8 órától este 8 óráig minden 18. életévét betöltött, állandó vagy ideiglenes székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkező személy szavazhat, amennyiben a választás napján, vagy azt megelőzően kitölti az RMDSZ-be való belépési nyilatkozatot, vagy a tagsági megerősítő nyilatkozatot. Előbbi esetben eltekintenek a tagsági díj kifizetésétől.Elekes Gyula, Sinka Arnold és Dávid Endre | Fotó: Kolumbán Zsolt

Sinka elmondta, hogy a választás öt helyszínen zajlik, négyet már lehet ismerni: a városközponthoz közeli Bocskai ház, a Budvár és Cserehát negyedben lakók számára az Ikos Conf egyik épülete, amelyet nemrég adtak át a vakiskolának, a Kórház és Tábor negyedhez közeli Bethlen utcai unitárius egyházközség terme, illetve Bethlenfalva és Kadicsfalva lakói a kadicsfalvi kultúrotthonban adhatják le voksukat. Lesz egy ötödik helyszín is a Bethlen negyedben, de egyelőre még keresik azt. Sinka Arnold megjegyezte, hogy érvényes személyi igazolvánnyal bárki bármelyik helyszínen szavazhat, viszont a dupla szavazás elkerülése végett a választás napján egy online rendszert működtetnek.

A tisztújítási bizottság titkára, Dávid Endre városi tanácsos tudatta, hogy a jelöltek számára lehetővé teszik, hogy a városi szervezet közösségi oldalán egy-egy bejegyzés erejéig közzétegyék programjukat, elképzeléseiket, jövőképüket. A bejegyzés nem lehet lejárató jellegű, vagy destruktív az RMDSZ szervezetére nézve.

A Székelyudvarhelyi RMDSZ összesen 2500-2500 szavazólappal készül a tisztújításra, ezeket egyenlően osszák el az öt szavazókörzet között. Érvényes szavazathoz az elnökjelölti listán egy névre, míg a választmányitag-jelöltek szavazólapján legalább kettő, de legtöbb 12 névre kell szavazni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?