A helyi RMDSZ szerint nem volt váltáshangulat Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyiek a folytonosságra szavaztak, a városban nem volt váltáshangulat. Ezt elfogadtuk és megértettük az üzenetet. Hisszük, hogy együtt tudunk működni az új városvezetéssel, minden támogatást megadunk a többségi tanácsnak és a polgármesternek, hogy a város érdeke legyen a fő szempont – ez a RMDSZ udvarhelyi szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol Derzsi László és Szakács Tibor értékelte ki a szeptemberi választási eredményeket.

A választást megelőző néhány hónapban sokat dolgoztak azon, hogy minél több emberhez eljussanak, megkérdezték őket a város helyzetéről, az elvárt jövőképről, illetve a helyi RMDSZ által megfogalmazott Sikeres Székelyudvarhely programról – mondta Derzsi László.

A szeptemberi helyhatósági választások RMDSZ-es polgármesterjelöltje ismételten megköszönte a részvételt a mintegy 12 800 udvarhelyi aktív szavazónak, külön köszönetet mondva annak a közel 3500 választónak, aki az udvarhelyi RMDSZ csapatának szavazott bizalmat.

„Tény, hogy az udvarhelyi választók jelentős része a stabilitásra, a folytonosságra szavazott, egyértelmű most már számunkra, hogy Székelyudvarhelyen nem volt váltáshangulat. Kiértékeltük az eredményeket: a város lakossága döntött, ezt elfogadtuk, ugyanakkor meg is értettük az üzenetet, hogy az udvarhelyiek az együttműködést, a fejlődést, a stabilitást és a békét választották” – fogalmazott Derzsi.

A szövetség városi szervezetének elnöke elmondta, az ő meglátásában a jövőnek az együttműködésről, az együttgondolkodásról és az együtt dolgozásról kell szólnia. „Az kell legyen mindenkinek a célja, így a miénk is, hogy a várost előbbre vigyük. Hisszük azt, hogy együtt tudunk működni a városvezetéssel, többször hangoztattuk, a választások után mindenkinek a közös munkát kell választania” – értékelt Derzsi László.

Minden támogatást megadnak

Megértették a választók üzenetét – hangsúlyozta Szakács Tibor is, aki az RMDSZ tanácsoslistájáról elsőként jutott be a városi önkormányzati képviselőtestületbe.

„Biztosítjuk a székelyudvarhelyieket, hogy az udvarhelyi RMDSZ, a szövetség többi fórumaival – megyei tanács, bukaresti képviselet – minden szükséges támogatást megad a többségi tanácsnak és a polgármesternek, hogy a város érdeke legyen a fő szempont. Fontos, hogy legyen egység, még akkor is, ha politikailag nem egyszínű a helyi önkormányzat” – fogalmazott Szakács, aki úgy látja, hogy a verseny ideje lejárt, nem is szeretnék tovább folytatni a versengést, határozottan a fejlődést támogatják.

„A programjaink hetven-nyolcvan százalékban egyeznek, sok a közös pont, azt javasoljuk és arra is fogunk törekedni, hogy ezeket a pontokat, ígéreteket minél hamarabb közösen megvitassuk és megoldásokat találjunk rájuk, így Székelyudvarhelyt elindítsuk a fejlődés útján” – ígérte az önkormányzati képviselő.

Decemberben lehet bizonyítani

Szóba kerültek a decemberi választások, amelyekkel kapcsolatosan Szakács Tibor megjegyezte: „Itt már valamilyen szinten bizonyítani lehet, hogy össze tudunk-e fogni, el tudjuk-e felejteni azt, ami ebben a kampányban történt, illetve tényleg együtt tudunk-e majd dolgozni.”

Derzsi László úgy vélte, életbevágóan fontos, hogy Udvarhelynek és Udvarhelyszéknek erős képviselete legyen a parlamentben az RMDSZ által: „A 2016-os parlamenti választásokon Székelyudvarhelyen több mint 11 700 szavazatot kapott az RMDSZ, ezt az eredményt most decemberben is meg kéne ismételni” – mondta Derzsi.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a szövetség listájáról képviselői mandátumot nyert Arros Orsolya jelezte, hogy visszalép, helyére a listán következő Berde Zoltán lép majd, várhatóan az új önkormányzati testület beiktatását követő tanácsülésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?