banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Októberig kellene elkészülnie az új váradi villamosvonalnak

Több mint 60 százalékban elkészültek a nagyváradi Aradi utat a Făgărașului utcán át az Atelierelor utcai villamosdepóval összekötő új sínpárral.

A villamossínek utolsó szakaszának építése miatt az Atelierelor utcát szeptember 13-áig lezárták a közúti forgalom előtt, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata. Jelenleg a Ceyrat és a Făgărașului utcákban is dolgoznak, a magasfeszültségű áramvezetékek föld alá költöztetésével már végeztek.

Fotók: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

Az említett utcákban hátra van még a felső vezetékek telepítése, a sínek felszerelése és a villamosmegállók kialakítása is. A Mari-Vila Com kft., az Abed Nego Com Kft. és az Aquacons Kft. alkotta cégcsoport eddig a munka közel 63 százalékával készült el, és az áfa nélkül 52 millió lej értékű projektből szintén áfa nélkül 32 millió lejt már kifizettek számukra.

Az uniós támogatású projekt egyébként azok közé tartozik, amelyekre korrekciós költséget határozott meg a fejlesztési minisztérium hatáskörében működő ellenőrző testület, amely azt kifogásolta, hogy a megvalósíthatósági tanulmányt elkészítő cég a kivitelezést végző cégcsoport tagja is.

Kapcsolódók

Kimaradt?