banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Közel két évtized után új általános városrendezési terve lehet Marosvásárhelynek

Harminc napra közvitára bocsátották Marosvásárhely új általános városrendezési tervét, valamint mindenképpen tisztázni szeretnék a megyei kórház mögött lévő terület bizonytalan helyzetét is, ahová a tervek szerint égési sérülteket ellátó kórházat építenének – hangzott el az önkormányzat keddi sajtótájékoztatóján.

„Majdnem két évtized után nyilvános vitára bocsátjuk Marosvásárhely új általános városrendezési tervét. Ez azt jelenti, hogy év végére jóváhagyják az új tervet, és ezáltal meghatározott irányt biztosítunk gyermekeink jövőjének fejlesztésére” – mondta a keddi sajtótájékoztatóján Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. Hozzátette: ez az összetett, nyilvános vita tárgyát képező dokumentum jelenti a közterületek hosszú távú, homogén fejlődését.Soós Zoltán polgármester | Fotó: Mariș Cristian Daniel

Augusztus 10-től számolva egy hónapon keresztül közvitára bocsájtja a marosvásárhelyi önkormányzat az új várostervet. A jelenlegi Általános Városrendezési Terv (PUG) 2002 decembere óta van hatályban, érvényességének meghosszabbítása nyomán. Az érdeklődő közönség az intézmény honlapján tájékozódhat a Helyi Urbanisztikai Szabályzatról és a Városi Szabályozási Tervről, az Általános Városrendezési Terv rovatban – tájékoztatnak.

A megfigyeléseket több módon is el lehet juttatni az önkormányzatnak: postai úton, személyesen a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (a 13-as irodában), illetve el lehet küldeni e-mailen is az urbanism@tirgumures.ro címre.

Tisztázni szeretnék a terület helyzetét

Soós Zoltán arról is beszélt, hogy feltett szándékuk tisztázni a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház mögött található terület helyzetét is, ahová a tervek szerint égési sérüléseket ellátó orvosi központot létesítenének.

Az intézmény egyike lesz az országosan tervbe foglalt három égési sérülteket ellátó központnak. A telkek felosztása érdekében már megkeresték a Maros Megyei Kataszteri Hivatalt – tájékoztat az önkormányzat hozzátéve: a szóban forgó terület jogi helyzetének tisztázását követően a polgármester egy, a telek tulajdonjogát szabályozó határozattervezetet terjeszt elő a városi közgyűlésben.

Kapcsolódók

Kimaradt?