Égési sérülteket ellátó központot építenek Marosvásárhelyen

A kormány határozatban hagyta jóvá szerda este egy égési sérülteket ellátó központ építésének műszaki-gazdasági mutatóit a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban, ahol átszervezésre is sor kerül a sürgősségi, az intenzív terápiás és a sebészeti osztályok jobb elhelyezése és összekapcsolása érdekében.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a beruházás értéke 295 782 000 lej áfával együtt, három évre elosztva.

A közlemény szerint a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház területén új épületet emelnek az égési sérültek ellátására, amely alagsorból, földszintből, négy emeletből és egy technikai emeletből áll majd. A projekt magában foglal egy 15 ágyas égési központot, 25 műtőszalont, 44 ágyas intenzív osztályt (ATI), helikopter-leszállópályát, adminisztratív, sterilizáló, vérátömlesztési stb. helyiségeket.A Maros Megyei Sürgősségi Kórház | Fotó: az intézmény Facebook-oldala

A beruházás kiterjed a sürgősségi, az intenzív terápiás és a sebészeti osztályok összekapcsolására is oly módon, hogy a kórház megfeleljen a regionális kórház besorolásnak.

A projektet a Románia és a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank közötti, az egészségügyi ágazat reformjára irányuló projektre vonatkozó hitelmegállapodásból, az állami költségvetésből, valamint más, törvényes forrásokból finanszírozzák – olvasható a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?