Bukarestbe szállították az égési sérüléseket szenvedett csíkszeredai családot

Még szerda este elindultak a mentők Bukarestbe annak a csíksomlyói családnak a tagjaival, akiket szerda délután ért súlyos baleset saját otthonukban, miután felrobbant egy autógáztartály. Egy kislány életveszélyes állapotvban van.

Mint korábban írtuk, a család tagjai maguk próbálták eloltani a keletkezett tüzet, amely miatt a házban található bútorok is elégtek. A tűzoltók közbelépésére nem volt szükség, így a 112-es segélyhívó számra érkezett bejelentés után egy autóval érkezett ki a rohammentő-szolgálat (SMURD) egy egysége, valamint három mentőautó. A 23 éves anyát a SMURD-autóval, míg a család másik három tagját, a 36 éves apát, a 6 éves kisfiút és a 4 éves kislányt a mentőautókkal szállították be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba – közölte a Maszollal Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A két kisgyermek sérülései súlyosabbak, mindkettőjüket lélegeztető gépre kellett kapcsolniuk – ezt már dr. Demeter Ferenc, a megyei kórház igazgatója mondta nekünk.  Az anya testfelületének 18 százalékán, az apáénak 25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérülések vannak. A gyermekek testfelületének 30-40 százaléka szintén másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Nekik a hátuk, az arcuk, a lábuk és a felsőtestük is megégett, a kislánynak a nyaka is súlyosan sérült, így ő életveszélyes állapotban van, a légzőszervei is súlyosan megsérültek.

Demeter Ferenc elmondása szerint, a család összes tagját még szerda este átszállították a bukaresti, égési sérülésekre specializálódott Grigore Alexandrescu kórházba. A kisfiú esetében kérdéses volt, hogy tudnak-e megfelelő járművet biztosítani számára, de a kórházmenedzser tudatta, hogy minisztériumi jóváhagyással sikerült neki is jól felszerelt mentőautót biztosítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?