Leégett egy tornácos ház Csíkszeredában

Tűz ütött ki kedd délelőtt egy tornácos lakóház tetőszerkezetén Csíkszeredában, Taplocán, a Patak utcában. A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget délelőtt 11 óra körül értesítették – tájékoztatott közleményében a tűzoltóság.

A bejelentést követően 15 tűzoltó sietett azonnal a helyszínre, hogy megfékezze a lángokat. Két tűzoltóautóval szálltak ki, és hamarosan megérkezett egy mentőkocsi is. Az egységek kiérkezésekor a 100 négyzetméter alapterületű hagyományos, fából épült székely ház tetőzetének 60 százalékát már tűz borította, amelynek következtében az első emeleti rész is teljesen megsemmisült, a félemeleten találgató tárgyakba is belekaptak a lángok. A szeles időjárás miatt a tűz kis híján átterjedt a szomszédos házra is, azonban a tűzoltóknak sikerült megelőzniük a nagyobb bajt.

A tüzet feltehetően egy felügyelet nélkül hagyott, túlhevült kürtőcső okozta, amely belobbantotta a közelében található gyúlékony tárgyakat. A tűzoltóság közbelépésének köszönhetően hozzávetőleg 500 ezer lej értékben sikerült javakat kimenekíteni az égő házból, a keletkezett kár mintegy 115 ezer lejre tehető. Személyi sérülésről nem szól a közlemény. 

Kimaradt?