A marosvásárhelyiek szavazata dönti el, mely sétálóutca-terv részesül népszerűségi díjban

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala népszerűségi díjban részesíti a sétálóutcák kialakítására készült és korábban benyújtott tervek közül azokat, amelyek a legtöbb szavazatot kapják – írja közleményében az önkormányzat.

Voksolni az polgármesteri hivatal honlapján lehet, itt található meg az az öt projekt, amely a Sétálóutcák kialakítása – Bolyai utca, George Enescu utca, Győzelem tér 3. szám című ötletpályázat keretében korábban beérkezett.

Az önkormányzat közleményében kiemeli, hogy ezzel a kezdeményezéssel lehetőséget teremtenek a lakóknak arra, hogy véleményezzék és ezáltal közvetetten díjazzák az öt terv közül a legnépszerűbbet. A Bolyai utca, a George Enescu utca, illetve a Győzelem tér sétálóutcává alakítása kapcsán érkezett pályázatokra december 15-éig lehet szavazni, az öt lehetőség közül csak egyet lehet megjelölni mindhárom helyszín esetében. A díj értéke 1000 euró minden helyszín után, ezt a pénzösszeget a projektet elkészítő csapat kapja.

A korábbi verseny, amelynek végén a szakmai zsűri a benevezett öt pályázatot rangsorolta, június 30. és szeptember 1. között zajlott, és az volt a célja, hogy kiválassza a legjobb javaslatokat a szóban forgó városrészek jelenlegi közösségi igényeknek megfelelő átalakítására, olyan szempontok alapján, mint például: sétálóutcák kialakítása, a térség műemlékeinek és építészeti-urbanisztikai sajátosságainak kiemelése, a térség turisztikai vonzerejének növelése, a környezetszennyezés csökkentése stb. A szavazással kapcsolatos részletek IDE kattintva érhetőek el. 

Kapcsolódók

Kimaradt?