Markó Béla-esttel lép színpadra Bogdán Zsolt a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

Markó Béla verseinek sajátos antológiájával lép színpadra új önálló estje keretében Bogdán Zsolt. Az emlékezetes Dsida és Ady estek után a Kolozsvári Állami Színház Jászai Mari- és Uniter-díjas színművésze arra vállalkozik, hogy az idén 70 éves Markó Béla lírai életművének teljes keresztmetszetét bemutassa.

Az előadás címe Saját Faust, Markó Béla azonos című verse alapján. A szervezők az előadót idézik a címválasztás kapcsán: „Hogy miért Saját? És miért Faust? Hogy címadóként miért épp erre a verscímre esett a választásom? Talán mert úgy érzem, összecseng, összefog, mert szerzőt és előadót, meg előadói szándékot egyaránt jelez. Hiszen „Saját”, mert Markó Béla saját verseit mondom, miközben én is sajátommá teszem őket, és „Faust” is, mert ennek az az ára, hogy a szerző a műveit, jómagam pedig előadóként testemet-lelkemet eladjuk egymásnak ennek az előadásnak az erejéig.”

A Saját Faust bemutatójára a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár első napján, november 11-én, csütörtökön este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében kerül sor.

(Címlapfotó: részlet az előadás plakátjából)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?