Lejárt szavatosságú tej és kifli a háromszéki iskolákban

A vakáció előtti utolsó napokban borsos pénzbírságot róttak a fogyasztóvédők néhány háromszéki iskolára. Mircea Diacon, a Kovászna megyei Fogyasztóvédelem főfelügyelő-helyettese elmondta, a tej-kifli program lebonyolítását ellenőrizték a tanintézetekben, és több helyen találtak lejárt szavatosságú vagy nem megfelelően tárolt tízórait.

A fogyasztóvédő elmondta, 2000 lejre bírságolták a nyújtódi iskolát, ahol 19 olyan kiflit találtak, amelynek két napja lejárt a szavatossága. Ugyancsak 2000 lejt kell kifizetnie a bikfalvi iskolának, ahol a földön tárolták a tanulóknak szánt ingyen tejet és kiflit. Emellett megrovást kaptak az árkosi és köröspataki iskolák, amiért nem az előírásoknak megfelelően kialakított teremben tárolták a tízórait.

Mint arról beszámoltunk, a háromszéki önkormányzat tavalyelőtt három évre kötött szerződést a beszállítókkal, hogy elkerüljék a korábban tapasztalt helyzetet, miszerint a bonyolult közbeszerzési procedúra miatt jóval az iskolakezdés után kapták meg a diákok az állam által támogatott ingyen tízórait.

Kovászna megyében mindeddig nem volt panasz a tej és kifli minőségére, habár egy kiflit mindössze húsz banis árból kell kigazdálkodni, de a megrendelő önkormányzat illetékesei szerint ebből a pénzből sikerül megfelelő minőséget biztosítani. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?