Borotvapengét talált egy harmadikos az iskolai kifliben

Borotvapengét talált egy harmadikos tanuló a Tej-kifli program keretében kiosztott kifliben Arad egyik iskolájában. A tanuló nem sérült meg, ám a tanárok felháborodásuknak adtak hangot, hiszen az uzsonna súlyos balesettel járhatott volna.

Az eset csütörtökön történt a volt hatos számú általános iskolában, amely most építészetre és környezetvédelemre szakosodott szakképző. A tanárok a Mediafax hírügynökségnek elmondták, a kilenc éves kislány foga között maradt a borotvapenge, amikor a kiflit fogyasztotta. Szerencsére nem okozott sérülést, a kislány egyedül vette ki a szájából a veszélyes tárgyat.

A kiflit szállító cég képviselőit nem sikerült a hírügynökség munkatársainak elérniük. Az esetet egyelőre nem jelentették a fogyasztóvédelemnél.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, az Európai Közpolitikák Román Központja nevű intézet tanulmányában arra figyelmeztette a hatóságokat, hogy Románia akár el is veszítheti a Tej-kifli program uniós támogatását, amennyiben nem igazítják a programot az uniós elvárásokhoz. A tanulmányban egyebek mellett a kisdiákoknak kiosztott tej és kifli minőségét kifogásolják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?