Alapjaiban reformálná meg a tej-kifli programot a kormányfő

Sürgősen át kell alakítani a tej-kifli programot úgy, hogy kizárólag a hátrányos szociális helyzetben lévő diákok kapjanak ezentúl ingyenes tízórait – jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök hétfőn.

Ponta szerint a 13 éve létező programnak reformra van szüksége, mivel míg sok kisdiák rászorul az állami és európai uniós költségvetésből támogatott tízóraira, a többség nem eszi meg az ingyen ételt, hanem inkább kidobja.

A program reformálásához új pályázatra van szükség, annak érdekében, hogy csak azok a diákok kapjanak támogatást, akiknek valós szükségük van rá – mutatott rá a miniszterelnök.

Az elmúlt évben többször próbáltak módosítani a programon, vagy teljesen leállítani azt. A kormány tavaly nyáron úgy döntött, kibővíti a programot, hogy a diákok ne csak tejet, hanem aludttejet és kefirt is kapjanak.

A legtöbb megyében egyébként a tavalyhoz hasonlóan idén sem tudják már az első iskolai naptól biztosítani a tízórait a kisiskolások számára, mivel a megyei önkormányzatok nagy része nem bonyolította le a közbeszerzési eljárást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?