Van olyan gyerek, aki csak annyit eszik, amennyit az iskolában kap

Több mint másfél millió almát kapnak a tej és kifli mellé a háromszéki diákok. Nagy József a háromszéki önkormányzat alelnöke szerint több mint 21 ezer diák kap naponta almát, és fontosnak tartja, hogy almával is ki tudták egészíteni az iskolatej és kifli programot, hiszen tud olyan szerencsétlen esetekről, ahol a gyerekek számára alig jut étel otthon.

Több vidéki tanár is jelezte, hogy sok gyerek számára az iskolai étkezés rendkívül fontos, hiszen otthon már csak minimális ételt kap. Nagy József rámutatott, hogy Háromszéken az almaosztást helybéli cégek oldják meg, így a Pan Abacs, valamint a Bem Balogh kft-k.

Az önkormányzati alelnök szerint bár korábban több cikk is született, amelyek szerint az egyik Sepsiszentgyörgyi tanintézményben fogyasztásra alkalmatlan kiflit találtak, az esetet kivizsgálták és bebizonyosodott, hogy a problémát nem a beszállító okozta. „Az ellenőrök által felfedezett kifli szavatossága lejárt, ezt a cég általában vissza is veszi, de mivel erre nem került azonnal sor, ezért volt penészes a termék”, mondta nagy József, aki szerint volt példa arra, hogy egy cég rossz ételt adott, őket a jogszabályok értelmében több licitről is kizárták. Ez így tisztességes, hiszen a gyerekek egészségét senkinek sem szabad kockáztatnia.

Háromszéken hétfőtől kezdték el az összesen 1793925 alma osztását, így az előkészítő osztálytól egészen a nyolcadik osztályosokig minden diák kap almát, a programra pedig 520645 lejt fordítanak.

 

Kimaradt?