Összeverekedtek a kamaszok a hokimeccsen – a szövetség büntetett és szigorítást tervez

Hosszú másodperceken át verekedtek a brassói jégpályán a helyi Corona és a Felcsík SK U15-ös csapatainak a játékosai. A vétkes kamaszokat a fegyelmi bizottság megbüntette, de a jelenség túlmutat ezen a meccsen, így a szövetség a szabályok szigorítását helyezte kilátásba.

Tömegverekedésbe torkollt a hazai U15-ös jégkorong-bajnokság egy mérkőzése a Brassói Corona és a Felcsík SK együttese között. A brassói Román Rádió által megosztott videófelvételen az látszik, hogy a házigazda barcaságiak épp 4-3-as győzelmüket ünnepelték, amikor a vendégek egyik játékosa feléjük korcsolyázott és meglökte az egyik hokisukat. Bár a meccs egyik játékvezetője gyorsan visszarántotta, a csapattársak is csatlakoztak és gyorsan elfajult a helyzet. Látszik, amint dulakodáson túlmenően ökölváltás alakult ki a két csapat játékosai között, hosszú másodperceken át verekedtek egymással a pályán. Még a bunyót csillapítani próbáló játékvezetőt is padlóra küldte egy ütés.

Alexandru Dedu, a Brassói Corona menedzsere és a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) alelnöke a rádiónak azt mondta, hogy a fegyelmi bizottság tárgyalja majd meg az ügyet, de a szövetségi büró előtt is téma lesz a jelenség, hogy azt valamilyen intézkedésekkel megfékezzék. „Gyermekekről van szó, másképp kellene viselkedniük. Láttam a verekedést, tudom miről van szó” – fogalmazott.

Keddre már a fegyelmi bizottság is döntött az ügyben, az érintett játékosokat három meccsről eltiltották, ugyanakkor Nagy Attila, az FRHG elnöke a Maszolnak elmondta, hogy a szabályok szigorítását tervezik.

Megjegyezte, hogy nem ez az első alkalom, amikor hokisok a pályán összeverekednek. Tapasztalata szerint gyakoribb a jelenség a kamaszoknál, mint a felnőtteknél, utóbbiak vélhetően a pénzbírság miatt, de jobban vissza tudják fogni magukat. A jégkorong kontakt sport, és bár nem örvend neki, a brassói meccsen látottakhoz hasonló már máskor is előrdult, nem csak itthon, hanem külföldön is. Felidézte, hogy tavaly még Románia felnőtt női válogatottjának a meccsén is volt verekedés. Elmonda azt is, hogy a mostani U15-ös meccs kapcsán is mindkét fél felelősségre vonható volt, az interneten láttható felvétel nem mutatja az előzményeket. Bevallása szerint nem ez volt az első és vélhetően nem is az utolsó eset, ugyanakkor szigorúan betartják a szabályokat és büntetik a vétkeseket.

Elárulta, hogy az elnökségi ülésen már megállapodtak arról, hogy a következő idényre szigorítani fognak a szabályokon. A szervezési protokollon fognak változtatni és várhatóan az utánpótláskorúak meccsein is kell majd legyen őrző-védő cég.

Nagy Attila felhívta arra is a figyelmet, hogy elfogadhatatlannak és aggasztónak tartja, hogy az elmúlt időszakban sportszerűtlen, agresszív viselkedést tapasztal a juniorok meccsein. Ennek pár napja közleményben is hangot adott, rámutatva, hogy ezért a szervezési hiányosságok mellett a lelátókon helyet foglaló szülők, rokonok is felelősek.

(Nyitóképünk illusztráció: a Brassói Corona Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?