Erste Liga-elődöntők: idegenben nyert a Csíkszereda, előnyben a Brassó

A csikiak a Ferencvárost győzték le, míg a Corona a címvédő gyergyóiak ellen diadalmaskodott.

A magyar bajnok Ferencváros 4-2-re kikapott hazai pályán a Csíkszeredától a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén. Az alapszakaszgyőztes zöld-fehérek 1-0-s és 2-1-es vendégvezetésnél is egyenlíteni tudtak, de a csíkiak az 59. és a 60. percben szerzett gólokkal - utóbbi üres kapus találat volt - megnyerték az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc nyitányát.Fotó: Facebook/Corona Brasov

“Kicsi szerencsénk is volt, nagy fegyvertény, hogy nyertünk, de készen kell állnunk a szombati folytatásra” – nyilatkozta a mérkőzés után Mark LeRose a csíkiak másodedzője.

A második mérkőzés szombaton lesz ugyancsak a Tüskecsarnokban.

A Brassói Corona saját közönsége előtt 5-3-ra legyőzte a címvédő Gyergyót a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén. A hazaiaktól a kanadai Philippe Cornet és a cseh Radim Valchar is két gólt szerzett, utóbbinak volt két gólpassza is.

A brassóiak a negyeddöntőben a DVTK-t búcsúztatták, míg a Gyergyói HK az Újpestet verte 4-0-s összesítéssel. A két erdélyi csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a későbbi győztes gyergyóiak hétmeccses párharcban búcsúztatták riválisukat.

A második mérkőzés szombaton lesz ugyancsak Brassóban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?