Erste Liga: hazai pályán kapott ki a Gyergyói HK a sereghajtótól

Meglepetés született a jégkorong bajnokságban, az utolsó helyezett verte meg a címvédőt.  

A Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta a Gyergyói HK az Erste Liga pénteki játéknapján. A mérkőzés eleje a papírforma szerint alakult, a bajnoki címvédő 12 percnyi játék után két góllal vezetett.Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

Ezt követően elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot a sereghajtó DAB, nyolc perc alatt ötször is bevette a jóval esélyesebb erdélyi csapat kapuját. Az utolsó játékrész végén még egy gólváltást láthattunk, így alakult ki a 6–3-as végeredmény az Acélbikák javára.

„Nagyon jól kezdtünk, egyszerűen érthetetlen, miért jövünk ki más felfogásban a második harmadra, mint ami előtte bevált. (…) megérdemeltük a vereséget, mert a saját butaságunk miatt történt” – idézi a Nemzeti Sport Szilassy Zoltánt, a Gyergyói HK mesterét.

A vereség ellenére a gyergyószentmiklósi csapat 31 ponttal megőrizte 5. helyét a tabellán, de egy mérkőzéssel többet játszott, mint az eggyel kevesebb pontot gyűjtött DVTK Jegesmedvék. Az élen az FTC-Telekom áll 41 ponttal, az Acélbikák pedig továbbra is utolsók 21 ponttal.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?