Újabb pert nyertek a hokisok a szövetség korábbi vezetősége ellen

Újabb pert nyertek a székelyföldi hokisok a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) volt vezetősége ellen; ezúttal a bukaresti törvényszék mondta ki alapfokon, hogy a tavaly szeptemberi tisztújító közgyűlés jogszerűtlen volt.

Illusztráció | Fotó: Brassói Wolves Facebook-oldala/archív felvétel

A november elsején nyilvánosságra hozott bírósági határozatról csütörtökön tájékoztatott az FRHG új vezetősége, amely szerint a számos per közül ez az egyik legfontosabb, hiszen amellett, hogy elismerte a székelyföldi klubok által benyújtott panasz jogosságát, érvénytelenítette a kérdéses, tavaly szeptember 15-én tartott elnökségi ülés és tisztújító közgyűlés összes döntését. „Eszerint szükséges és törvényes volt annak a 2023. április 6-i tisztújító közgyűlésnek a megtartása, amelyen az aktuális vezetőséget megválasztották” – állapította meg az FRHG közleménye.

Emlékezetes, hogy a sportági szövetségi körüli pereskedés akkor indult, amikor a korábbi vezetőség elutasította több jelölt – köztök az azóta már elnöké választott Nagy Attila pályázatát – majd több klubtól is megvonta a szavazati jogot a tisztújító közgyűlés alkalmával, és így a szervezet élére újraválasztották Alexandru Hălăucăt. Az egyesültetek pert indítottak, ugyanakkor a sportminisztérium is érvénytelenítette a közgyűlés határozatait. Hălăucă és szimpatizánsai ekkor üzentek hadat Novák Károly Eduárd volt sportminiszternek, és a szaktárca által idén áprilisra kiírt közgyűlés győzteseinek, így Nagy Attilának, az FRHG új elnökének is.

A hokiszövetség új vezetőségének legitimitását azóta már elismerte a sportminisztériumot felváltó országos sportügynökség, a nemzetközi jégkorong-szövetség (IIHF) és ősszel bírósági döntés is kimondta az elnökválasztás törvényességét.

Az újabb per megnyerése kapcsán Nagy Attila elégedettségének és bizakodásának adott hangot. „Akkor is teljesen nyilvánvaló volt, és hangoztattuk is, hogy törvénytelenség történt. 411 nappal később ezt a bíróság is kimondta. A mostani döntés azt jelenti, hogy alapfokon az összes lényeges kérdésben folyó pert megnyertünk. A jégkorong megújítására törekvő összefogásunkról tehát bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan helyes, de jogilag is indokolt. Köszönöm szépen mindenkinek a befektetett munkáját! Bízom benne, hogy mostantól kevesebb energiát kell fordítanunk a korábbi vezetőség által generált konfliktusra, és több energiánk marad az építkezésre!” – idézte Nagyot a közlemény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?