A bukaresti törvényszék is elismerte a román hokiszövetség áprilisban megválasztott elnökségét

Megszületett a bírósági döntés, amely alapfokon kimondja, hogy az idén április 6-án tartott tisztújító közgyűlés határozatai érvényesek, az akkor megválasztott vezetőség áll a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) élén – jelentette be a bukaresti törvényszék pénteki, alapfokú ítéletét Nagy Attila.

Fotó: A Román Jégkorong-szövetség Facebook-oldala

A hazai hokiszövetség élére tavasszal megválasztott sportvezető emlékeztetett arra, hogy az országos sportügynökség, valamint a nemzetközi jégkorong-szövetség (IIHF) már korábban elismerte őt a sportági szervezet vezetőjeként. „A szeptember 22-én kihirdetett határozat legnagyobb nyertese a romániai jégkorong, illetve annak minden olyan szereplője, aki a sportág fejlesztéséért kíván dolgozni. Mostantól összehangolt munkára, szakmai alapon megszülető döntésekre van szükség” – fogalmazott közösségi oldalán Nagy Attila.

A már említett áprilisi közgyűlés eredményének beiktatását többszöri halasztás után fogadta most el a fővárosi törvényszék, miután a korábbi vezetőség megtámadta azt. A pénteki döntés ugyanakkor még csak alapfokú, Alexandru Hălăucă, a szövetség volt elnöke pedig már bejelentette, hogy fellebbezést nyújtanak be azt követően, hogy kézhez kapják a bírósági döntés indoklását.

Emlékezetes, hogy Nagy Attila eredetileg a tavaly szeptemberi közgyűlésen pályázott volna az FRHG elnöki tisztségére, de pályázatát nem fogadták el. Azt követően több klubtól megvonták a szavazati jogot, a szövetség élére pedig újraválasztották Alexandru Hălăucát. Több egyesület a bíróságon támadta meg a tisztújítás eredményét, ugyanakkor a sportminisztérium a szabálytalanságok miatt érvénytelenítette a közgyűlés határozatait. Ekkor üzent hadat Hălăucă Novák Károly Eduárd volt sportminiszternek, és a szaktárca által kiírt áprilisi közgyűlés – amit a sportminisztérium szabályosnak talált, és elfogadta az akkor hozott határozatokat – győzteseinek.

A választások kapcsán több per is napirenden van a bíróságokon, ugyanakkor a szövetségénél zajlik a munka. Nyáron közgyűlésen fogadták el a 2023–2024-es bajnokságokra vonatkozó szabályzatokat, mint ahogyan arra is rábólintottak, hogy a hazai csapatok továbbra is részt vehessenek az Erste Ligában. A hazai pontvadászat 2023–2024-es idénye különben szeptemberben elején rajtolt. A Sportul Studențesc nem nevezett be, ezért hét csapattal szervezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?