Jégkorong: nem álltak ki a székelyföldi csapatok a román bajnokság bronzmérkőzésére

A Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub a lebonyolítási rendszer menet közbeni megváltoztatása ellen tiltakoztak, írja a Nemzeti Sport.

Az Erste Liga megnyerése utáni mérkőzéseire tartalékosan, légiósai nélkül kiálló, így a Steauától és Brassótól is nagy vereséget szenvedő Gyergyó a harmadik, Csíkszereda pedig negyedik lett a középszakaszban, ám április 7-én a szövetség arról értesítette a klubokat, hogy nem rendeznek elődöntőket, hanem az első és második Brassó és Steaua vívja a finálét, a harmadik és negyedik Gyergyó, illetve Csíkszereda pedig a bronzéremért küzdhet. A válogatott érdekeire hivatkozó döntés éppen azon a napon született meg, amikor a sportminisztérium kezdeményezésére új közgyűlést tartott a Román Jégkorongszövetség (FRHG).Fotó: Facebook/Gyergyói HK

A Novák Károly-Eduárd vezette minisztérium ugyanis törvénytelennek tartotta a FRHG szeptemberi közgyűlését, amelyről kizárták az erdélyi klubok többségét, és felfüggesztették annak határozatait. A múlt heti közgyűlésen a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát vezető Nagy Attilát választották elnökké, helyettesei pedig a gyergyószentmiklósi Bereczky Szilárd és a brassói Coronát képviselő Alexandru Dedu (a Román Kézilabda-szövetség korábbi elnöke) lettek.

A frissen megválasztott vezetés beiktatása azonban még nem történt meg, Alexandru Halauca eddigi elnök ugyanis nem ismeri el a rendkívüli közgyűlés jogosságát annak ellenére, hogy Nagy Attila szerint éppen az azt megelőző napokban születtek olyan bírósági döntések, amelyek megerősítik az új vezetést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?