Erste Liga: kialakult a negyeddöntő párosítása

Megtartották az Erste Liga rájátszásának ellenfélválasztását. Az alapszakaszt megnyerő és címvédő Sportklub Csíkszereda az ötödik helyen végzett MAC HKB Újbudát választotta. A második FTC-Telekom a DVTK Jegesmedvékkel játszik majd, megismétlődik a tavalyi negyeddöntőben is látott UTE-DEAC párharc, míg a Gyergyó a Brassóval találkozik. Kedden kezdődnek a negyeddöntők.

Hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentették be az Erste Liga alapszakaszának éllovasai, hogy kit választottak ellenfélnek a március 1-jén kezdődő rájátszásban. Az alapszakasz-első Csíkszereda a MAC HKB Újbudával meccsel, a második FTC a DVTK-t hívta ki, az UTE a Debrecent vitte, a Gyergyó pedig erdélyi párharcot vív a Brassó csapatával.

A negyeddöntők kedden és szerdán az FTC és az UTE hazai mérkőzéseivel kezdődnek, a Csíkszereda-MAC HKB Újbuda és a Gyergyói HK-Brassó párharcok első meccseit csütörtökön rendezik. A rájátszás során minden párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart. A párharcokból nyertesen kikerülő csapatok az alapszakasz helyezés szerint kerülnek majd párba, a legmagasabban rangsorolt továbbjutó a legalacsonyabban rangsorolttal játszik, a második pedig a harmadikkal.

A mérkőzések döntetlen esetén további harmadokkal folytatódnak. A hosszabbítás első harmada a rendes játékidőhöz hasonlóan 5-5 ellen zajlik, a másodiktól viszont minden további játékrészben már 3 a 3 ellen folytatódik a játék.Fotó: MAC HKB Újbuda

A választás bejelentését követően Rico Rossi, a Csíkszereda vezetőedzője elmondta, hogy korábban nem volt része hasonló ellenfélválasztásban. „A döntésben kikértem a stáb és a játékosok véleményét. Bárki is következik, kemény csata vár ránk ki-ki meccsekkel”. Marton Tibor, a MAC HKB másodedzője úgy látja, a fiatal csapat előre tudott lépni az előző idényhez képest. Az újbudaiak örülnek, hogy erős csapattal találkoznak a negyeddöntőben, és várják a sorozatot.

Bereczky Szilárd, a Gyergyó menedzsere szerint pozitívum, hogy a Brassó ellen nem kell sokat utazni. „Tudjuk, hogy új bajnokság kezdődik, és mindenki ellen nehéz lett volna. Igyekszünk a feladatnak megfelelni és bízunk abban, hogy sikerrel vesszük az akadályt” – fogalmazott. Strenk Hunor, a Brassó másodedzője elmondta, számítottak arra, hogy a GYHK-val találkoznak, és már el is kezdték a felkészülést. „Az alapszakaszban nem voltunk sikeresek a Gyergyó ellen, de a playoff más. Bízunk abban, hogy néhány játékosunk szintet tud lépni és a fizikális játékban ki tudnak teljesedni. Veszélyes támadósora van az ellenfélnek, izgalmas párharc várható” – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?