Erste Liga: előnyben a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub

Jól kezdték a negyeddöntők párharcait a székelyföldi csapatok az Erste Liga rájátszásában. A Csíkszeredai Sportklub háromgólos különbséggel győzte le a MAC HKB Újbuda gárdáját, a Gyergyói Hoki Klub pedig ugyanilyen különbséggel kerekedett felül a Brassón.

Kezdetét vette az Erste Liga rájátszása, az erdélyi csapatok csütörtökön kezdték párharcaikat. A választás alapján Csíkszeredába a MAC HKB Újbuda látogatott, a Gyergyói HK pedig a Brassói Coronát fogadta.

Csíkszeredai Sportklub–MAC HKB Újbuda 4–1

A korongbedobás előtt díjazták a liga alapszakaszának legponterősebb játékosát, Jevgenyij Szkacskovot, a hazai csapat pedig átvehette az alapszakasz elsőségért járó Bíró László-díjat.
Meglátszott a hosszú kihagyás a Sportklub játékán, nehezen lendültek bele a hazaiak, hiányzott a szikra, a lelkesedés. Mivel a MAC sem volt túl éles, az első harmad nem kápráztatta el a Vákár Lajos Műjégpálya lelkes közönségét. Az enyhe vendégfölény ellenére a hazaiak szerezték meg a vezetést, a 16. percben Stach egyéni megmozdulása zárult eredményesen (1–0).Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

A második játékrészben a székelyföldiek mutattak többet, ám ilyen a hoki, mégis a vendégek szereztek gólt. A dudaszó előtti percben Schlekmann emberelőnyben járt túl Adorján eszén (1–1). A Sportklub a második húsz percben több alkalommal is közel volt az előny növeléséhez, ám Bálizs remek napot fogott ki.

A záró harmad elején Becze állította vissza a hazai vezetést, Bálizson átcsorgó lövését csak bennebb kellett segíteni a kapuba (2–1). Nem kezdett fejetlen rohamozásba egyik csapat sem, a Sportklub kontrollált játékára nem igen volt válaszlépése a MAC-nak. Az 53. percben Péter Balázs szép találatával eldőlni látszott a találkozó, a kegyelemdöfést pedig Milam adta meg üres kapus góllal (4–1). A Sportklub 1–0-s előnnyel várhatja a pénteki folytatást.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Nagyon jó összecsapás volt a rájátszás elején két kitűnő kapusteljesítménnyel. A mi szempontunkból nehéz mérkőzés volt, gondot okozott a felkészülés, hiszen igazi téttel bíró mérkőzést február elején játszottunk utoljára. Az ellenfelünk nagyon jó és fiatal csapat, keményen dolgoztak. Pénteken is ugyanaz az az elvárás, mint mindig: győzni szeretnénk”.
Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „Összességében örülök. A rájátszásban nyilván kevés az, ha jól játszol egy ilyen csapat ellen, mert itt meccseket kell nyerni. Odatettük magunkat, az első negyven perc a legjobb periódusunk volt a Csíkszereda ellen, lőhettünk volna 4-5 gólt. A harmadik harmadban hibáztunk néhányszor, amit az ellenfél kihasznált, de komoly üzenetet küldtünk az első két harmadban arról, hogy nem véletlenül vagyunk itt”.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–MAC HKB Újbuda 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Stach (16.), Becze (44.), Péter B. (53.) és Milam (60.), ill. Schlekmann (40.)
Kapura lövések száma: 43–30
Büntetőpercek: 8, ill. 12 perc

Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 4–1

A Gyergyói HK nyomott az első emberelőnyében, de nem tudott betalálni Tőkének. A hazaiak végül a brassói kiegészülés után megszerezték a vezetést a saját harmadából meginduló, és szólóját sikerrel záró Szigeti révén. A 12. percben egyenlítettek a vendégek, Huard kotorta be közelről a korongot. A második harmad elején másodszor is 5 a 4 ellen támadhattak a piros-fehérek, ebben a fórban is domináltak, de eredménytelenek maradtak. A meccs közepén Orban kapott remek indítást, de nem tudta újra előnyhöz juttatni a GYHK-t, ahogyan a harmadik emberelőnyükkel sem éltek a hazaiak.

A harmadik felvonás elején eljött az első érdemi brassói fór, amit a vendégek nemhogy nem használtak ki, hanem egyenesen gólt kaptak belőle: a gyergyóiak megugrottak és Bodó lövése átcsorgott Tőkén. A 49. percben már 4–1-re vezettek a hazaiak, Silló volt eredményes. A meccs végén 5 a 4 ellen támadhatott a GYHK, a kimaradt emberelőny után pedig nem csak a játékkal foglalkoztak a csapatok – olvashatjuk a jkb.hu tudósításában. A Gyergyói HK 1–0-ra vezet a párharcban, a csapatok pénteken újra összecsapnak Gyergyószentmiklóson.

Edzői értékelések:
Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói Hoki Klub: Rozsdásan kezdtük, elég rég játszottunk, a Fradi ellen volt, amikor a komplettel játszottunk, illetve volt több mint egy hete két Bukarest-meccsünk, tehát azért ez látszott a kezdésünkön, illetve az ellenfél nagyon agresszíven érkezett, igazi play-off hokit produkált a két csapat. Ők nagyon próbáltak fizikálisan erősek lenni, ütközni rajtunk, és ugye a kulcs az volt, hogy többet tartsuk a korongot és kevesebbet legyünk a saját kapunk előtt. Ez megtörtént, ahogy egyre többet voltunk az offenzív zónában, az ellenfél energiaszintje úgy esett, én meg azt gondolom, hogy a miénk egy szinten volt végig és én nem gondoltam volna, hogy három gólkülönbséggel meg tudjuk nyerni a meccset. Nagyon örülök neki, nincs jelentősége, mert ha a hatodik overtime-ban nyersz, akkor is ugyanúgy ennyit ér. Úgyhogy ez lépésről-lépésre mentalitás, ez most nyilván annyit jelent számunkra, hogy kicsit könnyebben készülünk a holnapi meccsre mentálisan, de nagyon át kell nézni ezt a meccset, hogy holnap egy újabb lépést tudjunk tenni. Úgyhogy készülünk kőkeményen a holnapi meccsre, a fiúk pihennek, regenerálódnak és készen fogunk állni”.
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassói Corona:Ez már a rájátszás. Egy rendkívül kiélezett első két harmad volt, aztán a harmadik felvonásban sokkal kevesebb helyzetet alakítottunk ki, a rájátszásban pedig ez nem elég. Sokkal keményebb jelenlét kell a kapu előtt több lövéssel, és a párharcoknál is élesebbnek kell lennünk. 1–0 oda, levonjuk a következtetéseket, holnap pedig igyekszünk jobbak lenni”.

Jégkorong Erste Liga negyeddöntő, első mérkőzés
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Gólszerzők: Szigeti (8.), Császár (38.), Bodó (45.), Silló (49.), ill. Huard (12.)
Kapura lövések száma: 38–31
Kiállításpercek: 6, ill. 12 perc

További eredmények:
FTC-Telekom-DVTK Jegesmedvék 3–2 és 4–3, a párharc állása 2–0 az FTC javára
UTE-Debreceni EAC 2–3 és 4–2, a párharc állása 1–1

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?