Erste Liga: a második meccsüket is megnyerték a székelyföldi csapatok

Az Erste Liga negyeddöntőinek második mérkőzését is megnyerte hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub. A csíkiak a MAC HKB Újbuda ellen arattak egygólos győzelmet, a gyergyószentmiklósi csapat pedig lemásolva az előző napi eredményét ismét három góllal bizonyult jobbnak a Brassónál.

Csíkszeredai Sportklub–MAC HKB Újbuda: 5–4

A csütörtöki összecsapáshoz hasonlóan pénteken is szoros küzdelmet hozott az alapszakasz-győztes szeredaiak és a magyarországi csapat rájátszás-mérkőzése. A felek nem sokat teketóriáztak, az első perctől kezdve kemény, jó iramú játékot láthatott a közönség. A Sportklub számos helyzetet dolgozott ki, végül a harmad felén átlépve emberelőnyben sikerült megszerezniük a vezetést. Egy Kuljas lövés után nem tudtak felszabadítani és szép összjáték végén Részegh lőtt Bálizs kapujába. A MAC hálóőre egyébként pénteken is nagy napot fogott ki, számos veszélyes helyzetben sikerült hárítnia. Ennek is köszönhető, hogy csak minimális előnyt tudtak kidolgozni Beczéék, ráadásul csak szűk két percig vezettek, a 14. percben Kreisz egalizált (1–1).

A második harmadban lendületben maradt a vendégcsapat, előbb Dansereau talált be, majd Garát lőtt nagy gólt, így a 24. percre kétgólos előnyt dolgoztak ki a vendégek. Hamar magukhoz tértek a hazaiak, Szkacskov emberelőnyben minimálisra csökkentette a hátrányt, 5 perccel a dudaszó előtt pedig Kuljas lőtte be saját kipattanóját. Az utolsó játékrész előtt nem dőlt el semmi (3–3).

A záró játékrészben a maga javára billentette a mérkőzést a Szereda. Előbb Becze vette vissza a vezetést a 46. Percben, majd a csütörtökön is betaláló Péter Balázs növelte kettőre az előnyt (5–3). A hajrában még egy érdekes találattal közelebb zárkóztak a vendégek, O’Connor a saját kapujába talált be, ám a hazai győzelmet már nem tudták megakadályozni (5–4). A Sportklub 2–0-ra vezet a párharcban, folytatás hétfőn és kedden Budapesten.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "Nagyon jól álltunk bele a találkozóba, aztán a második harmadban három-négy perc alatt kaptunk két gólt is. Innen aztán karaktert mutatott a csapat, beletette a szívét, hogy visszajöjjünk 1-3-ról, sorozatban pedig sikerült lőnünk négyet és ezzel nyertünk. Nagyszerű látni, hogy az emberek visszajönnek a csarnokba, remélhetőleg a közeljövőben már teljes ház előtt is játszhatunk. Előbb megéljük ennek az győzelemnek az örömét, két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de Magyarországon is hasonlókra számítok”.
Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: "Az ellenfél sokkal koncentráltabb volt az kezdésnél, az első tíz percet csak túléltük, főleg a kapusunknak köszönhetően. Aztán elkezdtünk dolgoztunk és ez eredményessé tett minket, a végén pedig a tapasztalat és a rutin hiányzott. Sokkal jobban kell irányítanod, ha két góllal vezetsz. Az öltözőben is azt mondtam, hogy ha egy lépés hiányzik, akkor azt meg kell tenni, akárki is van ellened".

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–MAC HKB Újbuda 5–4 (1–1, 2–2, 2–1)
Gólszerzők: Részegh (13.), Szkacskov (25.), Kuljas (36.), Becze (46.) és Péter B. (52.), ill. Kreisz (14.), Dansereau (22.), Garát (24.) és Schlekmann (57.)
Kapura lövések száma: 47–22
Büntetőpercek: 8, ill. 14 perc

Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona: 4–1

A GYHK-nál Sándor-Székely helyett DiDiomete szerepelt, míg a brassóiaknál ezúttal Polc állt a kapuban. A negyeddöntő második mérkőzése nagyon jól indult gyergyói szemszögből: Tranca már az 54. másodpercben vezetéshez juttatta egy közeli góllal a hazaiakat, aztán nem sokkal később Valchar büntetése nyomán emberelőnybe kerültek. Ha a fórral nem is élt a GYHK, a 6. percben Kozma hatalmas bombagólt lőtt, amivel már 2-0-ra vezetett. A nyitó játékrész során kimaradt egy másik gyergyói fór is.

A második harmadra agilisen érkezett ki a Brassó, a nyomás végül a 29. percben érett góllá, amikor MacDonald lőtt passzából Schaber szépített. Nem sokra rá 3 az 1 ellen megléptek a sárga mezesek, de nem tudtak egyenlíteni. A középső felvonás végén 5 a 4 ellen támadhattak a piros-fehérek, a brassóiak majdnem egyenlítettek egy emberhátrányos találattal, de Rinne védett.Fotó: Gyergyói Hoki Klub

A harmadik harmad elején egy eladott brassói korongot góllal büntetett a GYHK, Bodo talált be közelről. Az 52. percben eljött az első vendég emberelőny, ami a hazai fórokhoz hasonlóan kimaradt. A végjátékban Polc lekorcsolyázott, Bodót kiállították, így 6 a 4 ellen támadhatott a Brassó, hiába: Saari egy saját harmadból lőtt üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést – áll a jkb.hu beszámolójában.

A Gyergyói HK 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A negyeddöntő hétfőn folytatódik Brassóban.

Edzői értékelések:
Szilassy Zoltán, Gyergyói Hoki Klub: "Tegnap is nagyon nehéz volt, egy komoly csapatról beszélünk. Azért lett ez ma nagyon nehéz, mert a második harmadban az első három cserére úgy jöttünk ki, hogy nem jöttünk ki. Ránk jöttek és ilyenkor bele kerülsz egy olyan negatív spirálba, hogy elkezded nyomozni a korongot, kergeted a korongot, és az ellenfél megérzi ezt, megérzik a csapatok egymáson. Sajnos az első három cserében megpecsételtük a második harmad sorsát. Érthetetlen volt ez a passzivitás, amit csináltunk, de tudtuk jól, hogy mit kell, mert 0-2 volt az ő szempontjukból, és mi más volt nekik mint hogy jönnek ezerrel, de ezt nem kezeltük megfelelően. A szünetben egy kapott góllal túléltük ezt a részt, ez abszolút az övéké volt. Őszintének kell lenni, de ebből kell tanulni. Ezt jeleztük is egy rövid úton a szünetben, amennyire lehet, és viszont az a nagy dolog, hogy nagyon komoly kapus teljesítménnyel túléltük, amit túl kellett élni, utána tudtunk váltani arra, ami működött az első harmadban. Ezért meglett üres kapussal 4-1-re ez a mérkőzés. Megint ugyanazt tudom mondani, mindegy mennyivel nyersz. (...) Van két nap szünet. Készülünk nagyon, tanuljuk az ellenfelet, szeretnénk fejlődni, legalább annyit, amennyit tegnapról fejlődtünk mára. Szeretnénk ennyit, ha nem többet fejlődni saját magunkhoz képest hétfő estig. Akkor megint optimistábban nézhetünk bele az előttünk álló jövőbe".
Dave MacQueen, Brassói Corona: "Ismét egy tipikus playoff-meccs, nagyon kiélezett volt. Nem tetszett ahogy kezdtünk, nagyon gyorsan kettővel ment a Gyergyó. A második harmad sokkal inkább tetszetős volt, számos lehetőséget alakítottunk ki, de Rasmus (Rinne) kiválóan védett. Négy győzelemig tart a párharc, hazamegyünk, és igyekszünk felkészülni a folytatásra".

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 4–1 (2–0, 0–1, 2–0)
Gólszerzők: Trancă (2.), Kozma (6.), Bodó (44.), Saari (60.) ill. Schaber (29.)
Kapura lövések száma: 33–42
Kiállításpercek: 6, ill. 8 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?