Erste Liga: Nem mindig előny a hazai pálya

Felemásra sikerültek a magyar-román nemzetközi jégkorong-bajnokság első hazai mérkőzései az erdélyi csapatok számára. A Gyergyói Hoki Klub mindhárom otthoni meccsét elbukta.

Nem kezdte jól a szezont a Csíkszeredai Sportklub, az Erste Liga címvédője. Hozó Levente csapata első magyarországi túrájának négy meccsén mindössze két pontot szorgoskodott össze. Ezt követte egy presztízsértékű, önbizalom növelő győzelem a Brassói Corona otthonában, majd elérkezett a hazai bemutatkozás.

A Vákár Lajos Műjégpályára először a DVTK Jegesmedvék vendégeskedett a múlt pénteken. A miskolci piros-fehérek az 55. percben mentették hosszabbításra a meccset, amelyet végül a mesterhármasig jutó orosz légiós, Razumnyak találatával húztak be.

Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 3–4, hosszabbítás után (1–0, 0–1, 2–2, 0–1)

Szombaton a Sportklubot Debrecenben megtréfáló DEAC érkezett Csíkszeredába. Gól nélkül zárult az első harmad, a második húsz percben viszont belehúztak a felek, összesen hat találat esett ebben a periódusban. A Debrecen kétgólos előnyt dolgozott ki, ám a Szereda megfordította az állást, végül egálra hozták a vendégek a harmadot. Az utolsó harmadra egy Péter Balázs találat és egy üres kapus Becze-gól maradt. Ezzel megszerezte szezonbeli első otthoni győzelmét a Sportklub.

 Csíkszeredai Sportklub – DEAC 5–3 (0–0, 3–3, 2–0)

Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Egy brassói vereség és egy Gyergyószentmiklóson aratott győzelem után látogatott a Dunaújváros Csíkszeredába hétfőn. A kiélezett, fordulatos találkozó első harmadát 2–1-re nyerték a kék-fehérek, a középső játékrészben viszont 0–3-at produkáltak az Acélbikák. A záró játékrészben visszakapaszkodott a Sportklub, a hosszabbítás harmadik percében pedig Részegh Tamás lezárta a meccset.

Csíkszeredai Sportklub – DAB 5–4 hosszabbítás után (2–1, 0–3, 2–0, 1–0)

Fordított utat járt be a Gyergyói Hoki Klub, amely kezdésként első magyarországi kiszállásának mind a négy mérkőzését behúzta, méghozzá rendes játékidőben. Hazai pályán viszont már nem ment ilyen jól a piros-fehéreknek. Pénteken a Debrecen magabiztosan vitte el a három bajnoki pontot. A hajdúságiak az első harmadban kidolgozott háromgólos előnyüket megtartották a találkozó végéig.

Gyergyói Hoki Klub – DEAC 2–5 (1–4, 1–0, 0–1)

Két döntetlenre hozott harmad után a záró játékrészben bevitte a győztes találatokat szombaton az Acélbikák Szilassy Zoltán csapatának. A fordulatos mérkőzés utolsó húsz percében a DAB háromszor, a Gyergyó csak egyszer talált be. 

Gyergyói Hoki Klub – DAB 4–6 (1–1, 2–2, 1–3)

Fotó: Gyergyói HK

Nem sikerült a hétvége zárása sem a gyergyóiaknak. Hétfőn a Miskolc is elvitte a három pontot, méghozzá olyan mérkőzésen, hogy egy percig sem vezetett a házigazda.

Gyergyói Hoki Klub – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–1, 0–2, 1–0)

A Brassó két vereséggel és két győzelemmel zárta szezonkezdő magyarországi turnéját. Ezt követte a hazai pályán elszenvedett egygólos vereség az erdélyi rivális Sportklub ellen. Pénteken a Dunaújváros látogatott a Cenk alá és kevés ellenállást kifejtve szenvedett 5–1-es vereséget.

Brassói Corona – DAB 5–1 (2–0, 2–0, 1–1)

Szombaton a Miskolc keményebb diónak bizonyult. A Jegesmedvék egészen az utolsó perc hajrájáig győzelemre álltak, ám 19 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek a házigazdák, majd a túlórában egy szerencsés, korcsolyáról bepattanó góllal a győzelmet is behúzták.

Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 3–2 hosszabbítás után (1–0, 0–2, 1–0, 1–0)

Az erdélyi túráját Brassóban záró DEAC ugyan az első harmadot megnyerte, ám a továbbiakban nem szerzett gólt, így a Corona két egymást követő győzelemmel erősítette meg pozícióját az élbolyban. 

Fotó: Brassói Corona

Brassói Corona – DEAC 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Az Erste Liga táblázatát az FTC-Telekom gárdája vezeti hat rendes játékidős győzelemmel és egy vereséggel. A második a veretlen Budapest Jégkorong Akadémia HC, amely meglepetésre hat lejátszott mérkőzésén mindössze egyetlen pontot veszített eddig.  A Brassó és a GYHK foglalja el a tabella 3. és 4. helyét, míg a Sportklub jelenleg a hatodik helyen tanyázik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?