Erste Liga: Sofron István továbbra is Csíkszeredában

Meghosszabbította szerződését a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-győztes, román bajnok csapatával Sofron István. A magyar válogatottban is számításba vett támadó újabb egy évre kötelezte el magát szülővárosa klubjával.

Jó hírrel szolgált a Csíkszeredai Sportklub a kék-fehérek rajongóinak, a csapat vezetőségének sikerült megegyeznie Sofron Istvánnal, így a magyar válogatott támadó a következő szezont is szülővárosa csapatában tölti majd – számolt be a hírről a klub szurkolóinak egyesülete. Sofron a 2021/2022-es szezonban igazolt a Sportklubhoz.

„Célja egyértelműen az volt, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen, aki korábban már viselte a Sportklub mezét, valamint hogy karrierje során először magasba emeljen egy bajnoki trófeát. Mind össze is jött. Sofi nagyon büszkén viselte a Sportklub mezét, odaadóan és ellenállást nem tűrően küzdött minden egyes meccsen a klubért, a csapatért, a szurkolókért, a Sportklub-családért” – írták a szurkolók egyesületének közösségi oldalán. Sofron István Giliccsel, a Sportklub kabalájával ünnepel | Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A székelyföldi csapat többek között Sofron remeklésének is köszönhetően emlékezetes szezont produkált, megnyerte az Erste Ligát és a román bajnokságot is. A csatár az alapszakasz során 36 alkalommal lépett jégre az Erste Ligában, ezeken a mérkőzéseken 22 gól és 27 gólpassz formájában 49 pontot ért el. A rájátszásban mind a 15 találkozón kerettag volt és összesen 20 pontot hozott össze 6 gól és 14 gólpassz formájában.

„Sofron István igazi erőssége volt csapatunknak az előző szezonban, és meggyőződésünk, hogy ez a következő szezonban sem lesz másként” – fogalmaztak a drukkerek.

A Csíkszeredában született csatár családjával még gyerekkorában Magyarországra költözött. Jégkorongos édesapja nyomdokába lépve az akkori Alba Volánban kezdte el kergetni a pakkot. Előbb, 18 évesen a Fehérvári Titánokban kapott hivatásos szerződést, egy évre rá pedig már az osztrák bázisú EBEL-ben szerepelt az Alba Volánnal és évről-évre egyre jobb mutatókat produkált, a 2011/12-es évadban gólkirályi címet is begyűjtötte. Ezt követően a németországi Krefeldhez igazolt három évre, aztán jött a Klagenfurt és ismételten a Fehérvár AV19.
2017 nyarán az ECHL-be, az észak-amerikai Wichita Thunderbe igazolt, majd visszatért az EBEL-be előbb a Villacher SV, majd újra a Fehérvár mezét húzta magára. Innen a MAC Újbudához vezetett az útja, a szlovák Tipsport Ligában is kiemelkedő teljesítményt nyújtva 24 góllal házi gólkirály lett, ugyanennyi gólpasszával pedig holtversenyben a liga 4-ikje volt. 2020-ban a MAC HKB Újbuda színeiben az Erste Ligában játszott, 28 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé. A magyar válogatottban 183 mérkőzésen 157 pontot ért el. A Sportklubban édesapja nyomán a 17-es mezt viseli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?