Erste Liga: új néven szerepel a MAC és a Fehérvár

A Brassó után a MAC HKB Újbuda és a Fehérvári Titánok is új néven folytatja szereplését a jégkorong Erste Ligában.

Az idei szezonban Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club néven vesz részt az Erste Liga küzdelmeiben a korábban MAC HKB Újbudaként ismert alakulat – tudatta kedden a klub hivatalos közösségi oldala. A klub bemutatta a megújult a logóját, valamint az új mezeit is. A csapat kerete augusztus 4-én találkozik először és kezdi a felkészülést a 2022/2023-as szezonra. Fotó: Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club

Még júliusban jelentették be, hogy a jövőben a Fehérvári Titánok is nevet vált és FEHA19 néven szerepel az Erste Ligában. A név a Fehérvár Hockey Akadémiát rejti magában. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia közlése szerint nemcsak a felnőtt gárda, hanem az utánpótlás felső korosztályai – serdülők, ifjúságiak és juniorok – is az új elnevezéssel vesznek részt a bajnokságokban. 

A nevelőegyesület tavaly nemzeti akadémiai rangot kapott, ami azt jelenti, hogy a magyarországi hokis utánpótlásképzés kulcsfontosságú intézményévé vált. A klub logója, valamint arculata is megváltozott.

„A nemzeti akadémiává válás mérföldkő volt az életünkben, és ezt szerettük volna megjeleníteni és kifejezni az arculatunkban is. Az alapkoncepció az volt, hogy hosszú távon használható, értéket képviselő, maradandó, ugyanakkor korszerű szimbólumot alkossunk. Fontos volt, hogy kifejezze kötődésünket Székesfehérvárhoz, és ezzel együtt megőrizze ifj. Ocskay Gábor emlékét is” – fogalmazott az arculatváltásról Fekti István, a FEHA19 ügyvezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?