Erste Liga: jobban van Salló Alpár, de elhúzódó felépülés vár rá

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közlése szerint javult Salló Alpár állapota. A Csíkszeredai Sportklub jégkorongozója az Erste Liga bajnoki döntőjének első, pénteki összecsapásán szenvedett súlyos fejsérülést.

Javult Salló Alpár, a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozójának állapota – közölte a Maszol érdeklődésére a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtószolgálata. Mint írták, a súlyos fejsérülést szenvedett játékos hétfőn már felállt egy kis időre. A 27 éves hátvédet a kórház idegsebészeti osztályán kezelik jelenleg. További vizsgálatokra, kezelésre van még szüksége, a felépülése elhúzódó – írta megkeresésünkre az intézmény. Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Mint arról korábban beszámoltunk, Salló Alpár az Erste Liga döntőjének első, pénteki FTC-Telekom elleni összecsapásának 15. percében szenvedett súlyos fejsérülést. A védő az ellenfél játékosával, Nagy Gergővel történt ütközést követően előbb a palánkra esett, majd rendkívül szerencsétlen módon fejjel a jégre zuhant. Az ütközés során a védősisakja lerepült, így semmi sem óvta a fejét, amikor a jégnek csapódott. Társai azonnal segítséget hívtak az eszméletlen játékoshoz, akit a helyszínen elláttak a mentőszolgálat munkatársai, majd kórházba szállítottak.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtószolgálata az esetet követően úgy nyilatkozott, hogy a szombaton hajnalban elvégzett kontroll computer tomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. Salló Alpárt az intenzív terápiás osztályon kezelték, majd hétfőn került át az idegsebészetre.

A Csíkszeredai Sportklub a pénteki mérkőzést 5–1 arányban veszítette el a rendkívül agilis, a durvaság határát súroló játékot mutató Ferencváros ellen. A székelyföldiek egy nappal később javítani tudtak és Salló Alpárt nélkülözve 3–2-es győzelmet arattak. Az eset nyomán a Ferencváros játékosa, Nagy Gergő három mérkőzésről szóló eltiltást kapott a liga fegyelmi bizottságának döntése alapján. Az FTC-Telekom nyilatkozatban fejezte ki sajnálatát, majd újabb sajtóközlésben tiltakozott a véleményük szerint túlzott nagyságú elmarasztaló ítélet ellen. Az Erste Liga döntője kedden, a budapesti Tüskecsarnokban folytatódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?