Napról napra javul a csíkszeredai jégkorongozó, Salló Alpár állapota

Otthon, családja körében gyógyulhat tovább Salló Alpár, a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozója, aki még az Erste Liga döntőjének első, csíkszeredai mérkőzésén szenvedett súlyos fejsérülést egy ütközést követően. A védő utólag nem nézte meg az esetről készült felvételeket. 

A húsvétot már otthonában tölthette Salló Alpár, aki a jégkorong Erste Liga döntőjének első mérkőzésén szenvedett súlyos sérülést. A Csíkszeredai Sportklub védője az FTC-Telekom elleni meccs 15. percében olyan szerencsétlenül ütközött Nagy Gergővel, a magyarországi klub játékosával, hogy előbb a palánknak esett, majd fejjel a jégre zuhant. Sérülésének súlyosságát növelte, hogy az ütközést követően lerepült a fejvédő sisakja, így semmi nem tompíthatta a becsapódás erejét. A hátvédet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályán, majd az idegsebészeti osztályán kezelték, mielőtt otthonába távozhatott.

A Maszol érdeklődésére Salló Alpár elmondta: napról napra jobban érzi magát, állapota annyira javult, hogy lassan megszűnnek a kellemetlen tünetei, egyre kevesebbet fáj a feje. A lelkes játékáról ismert, népszerű védőjátékos elárulta, hogy nem nézte meg azóta sem a videófelvételt a sérülését okozó ütközésről „Nem is fogom megnézni már soha. Nem akarok emlékezni és gondolni sem rá, hogy  az elkövetkezőkben ne legyenek félelmeim, amikor újra jégre lépek” – fogalmazott.

Nagy Gergő elnézést kért

Salló Alpár azt is megosztotta velünk, hogy a mérkőzést követően beszélt Nagy Gergővel, aki elnézést kért, és elmondta, hogy nem szándékosan okozott sérülést. Ezt a csíkszeredai játékos sportszerűen el is fogadta és tudja, hogy nem volt ártó szándék Nagy mozdulatában. A gyógyulás mindennapjairól elmondta, hogy egyre tartalmasabban tudja eltölteni az idejét, lehetősége van találkozni a csapattársaival, ismerőseivel, barátaival akik fel is dobják a napjait. Ugyanakkor még nem szabad televíziót néznie, a telefonját böngésznie és vigyáznia kell, hogy ne erőltesse meg magát.

„A kezelőorvosom azt javasolta, hogy sokat pihenjek, ne menjek el itthonról, valamint még azt is hozzátette: ahhoz, hogy száz százalékosan felépüljek, be kell tartanom minden előírást, javaslatot, amit tőle kapok” – hangsúlyozta a játékos.Fotó: archív | Pál Zoltán

A védő megemlítette a Sportklub szurkolóit, akik az Erste Liga megnyerését követően hosszan skandálták a nevét a Vákár Lajos Műjégpályán. Mindez nagyon jól esett neki és igazán csak azt bánja, hogy nem tudott ott lenni a mindent eldöntő mérkőzésen.

„Rengetegen írtak nekem, a családomnak és a mennyasszonyomnak, Beának is, mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok jókívánságokat! A csapattársaimnak és a szurkolóknak azt üzenem, hogy nagyon szeretem őket, köszönöm, hogy mellettem vannak! Meg szeretném köszönni mindenkinek a jókívánságokat, a felajánlott segítséget, amit annak érdekében  kaptam, hogy mihamarabb felépüljek” – fogalmazott Salló Alpár.

A Csíkszeredai Sportklub játékosának ezúton is kívánunk mielőbbi teljes felépülést!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?