Erste Liga: Salló Alpár nyakába is felkerült az aranyérem

A kórházban lábadozó Salló Alpár nyakába is felkerült az aranyérem azt követően, hogy a Csíkszeredai Sportklub 4-1-es összesítéssel megnyerte a jégkorong Erste Ligát.

Az eseményről Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát móködtető Mens Sana Alapítvány elnöke osztott meg egy fotósorozatot. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Salló Alpár az Erste Liga döntőjének első, pénteki FTC-Telekom elleni összecsapásának 15. percében szenvedett súlyos fejsérülést. A védő az ellenfél játékosával, Nagy Gergővel történt ütközést követően előbb a palánkra esett, majd rendkívül szerencsétlen módon fejjel a jégre zuhant. Az ütközés során a védősisakja lerepült, így semmi sem óvta a fejét, amikor a jégnek csapódott. Társai azonnal segítséget hívtak az eszméletlen játékoshoz, akit a helyszínen elláttak a mentőszolgálat munkatársai, majd kórházba szállítottak. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtószolgálata az esetet követően úgy nyilatkozott, hogy a szombaton hajnalban elvégzett kontroll computer tomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. Salló Alpárt az intenzív terápiás osztályon kezelték, majd hétfőn került át az idegsebészetre.

Csapattársai az első, hazai pályán elvesztett összecsapás után behúzták a második mérkőzést a Vákár Lajos Műjégpályán, majd két idegenbeli győzelemmel hozták vissza a sorozatot Csíkszeredába. A kék-fehérek szombat este 5-3-ra negyedszer is legyőzték az FTC-Telekom csapatát és ezzel immár ötödször került az Erste Liga trófea Székelyföldre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?