Lovasszekeres diadalmenetben járta be a csíki falvakat a Csíkszeredai Sportklub

Szekereken járták be Felcsík falvait a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-győztes, romániai bajnok csapatának tagjai csütörtökön. A nagy utazás Csíkjenőfalván kezdődött és a csíksomlyói kegytemplomot is érintve Csíkszereda főterén ért véget. A csapattársak nem feledkeztek el a súlyos sérülést szenvedett Salló Alpárról sem, aki a kórházi kezelés után otthon gyógyulhat.

Nem mindennapi módon köszönte meg a biztatást a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is első helyet szerző alakulat csütörtökön szekerekre ülve járta végig a felcsíki falvakat, hogy végül több száz rajongójuknak mutathassák fel a szezon során megszerzett trófeákat. A kollekcióból egyedül a román kupa hiányzott, de annak megszerzésére nem volt esélye a csíkiaknak, lévén, a román jégkorong szövetség szeptemberre halasztotta a sorozatot.

A szerző felvételei

A Sportklub játékosai egy, a szezon elején megfogalmazott ötlettől vezérelve szervezték meg felvonulásukat, útjuk során számos vendéglátóhely és önkormányzat tartotta fontosnak a bajnokok köszöntését. Az utazás Csíkjenőfalván kezdődött, ahol a délelőtti időpont ellenére számos érdeklődőt vonzott az esemény. A csapatot terített asztalok fogadták, a jóféle székely pálinka mellé természetesen kürtős kalács dukált. A rajongók vastapsa közepette indult el a három fogatból álló menet, a játékosok láthatóan jókedvűen indultak útnak.

Nem kellett hosszan zötykölődjön a társaság, a következő megálló ugyanis a szomszédos Csíkkarcfalván volt. A Felcsíki Műjégpályánál a Székelyföldi Jégkorong Akadémia növendékeinek népes csoportja és a Metodikai Központ dolgozói köszöntötték a bajnokokat. A kis hokisok lelkes skandálással és tapssal fogadták példaképeiket, akik hosszan osztogatták az aláírásokat és természetesen a közös csoportkép sem maradhatott el.

Továbbindult a menet, de ezúttal sem értek messzire, hiszen már Dánfalván újabb állomás következett. Itt nem csak terített asztal, hanem egy egész fúvószenekar várta a csapatot. A hokisok az „Újra itt van a nagy csapat…” kezdetű örökbecsű nóta dallamaira szálltak le a lóvontatta járművekről, majd természetesen felcsendültek a Sportklub-induló taktusai is. A játékosok jóízűen falatoztak, a helybeliek pedig lelkesen kínálták őket mindenféle helyben készült finomsággal a hokimezekkel sálakkal ékesített asztalról.

A hosszú nap természetesen ezzel még nem ért véget, sőt, mindez még csupán bemelegítés volt a további „megpróbáltatásokhoz”. A diadalmenet újabb csíkdánfalvi megállóval folytatódott, majd következett sorban Csíkmadaras, Csíkrákos, Madéfalva és Csíkcsicsó. Természetesen mindenhol bőséges vendéglátásban részesítették a bajnokcsapat tagjait.

Felemelő pillanatok voltak, amikor Csíksomlyón a sportklubosokat a kegytemplomban köszöntötte a ferences szerzetesek képviselője, aki áldásban részesítette a csapatot. A játékosok többsége a híres Mária-szoborhoz járulva mondott hálát az eredményes szezonért.

Késő délután volt, mire a játékosokat szállító szekerek befutottak Csíkszereda főterére. A sok száz összegyűlt kék-fehér hívő hangos szurkolással, füstöléssel, indulók éneklésével fokozta a hangulatot. A játékosok láthatóan felszabadultan kapcsolódtak be az örömünnepbe, sőt, nem egy rigmust, szurkolói éneket éppen a rajongótábor megafonját magukhoz ragadó csapattagok kezdtek el. A szurkolók ezt követően hosszan fotózkodtak kedvenceikkel és a megnyert trófeákkal, és a játékosok aláírásáért is sorban álltak a kék-fehér hívek. A csapat nem feledkezett meg a sérült Salló Alpárról sem, az utazás a hátvédnél tett látogatással ért véget.

Aki látta és átélte, bizonyára nem felejti el a Csíkszeredai Sportklub 2021/2022-es szezonban mutatott teljesítményét. Méltán lehetnek büszkék a székelyföldiek a csapat teljesítményére és minden bizonnyal emlékezetes nap marad a szekeres felvonulás csütörtöke is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?