Jégkorong: a román bajnokságot is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub

Duplázni tudott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata és az Erste Liga-elsőség után a romániai bajnoki címet is megszerezte. A csíkiak a Gyergyószentmiklósi Hoki Klub ellen aratott keddi győzelmükkel biztosították be, hogy a hazai bajnoki aranyak is Csíkszeredába kerüljenek.

Egyetlen nyitott kérdés maradt a székelyföldi jégkorongcsapatok számára, jelesül, hogy behozza-e a Gyergyószentmiklósi Hoki Klub öt pontos hátrányát a román bajnokság tabelláján, vagy a Sportklub az Erste Liga megnyerése utána hazai bajnoki sorozatban is győzedelmeskedni tud. Ehhez Beczééknek csupán egy pontra volt szükségük, ezt pedig akár már kedden is megszerezhették hazai jégen.

A Román Jégkorong Szövetség idény közben több alkalommal változtatott a bajnokság kiírásán, végül az a döntés született, hogy a két csapat utolsó, vagy utolsó kettő összecsapása dönt a hazai bajnokság győzteséről. Amennyiben ugyanis a GYHK kedden győzni tudott volna Csíkszeredában, még egy meccset játszottak volna Gyergyószentmiklóson. Mindeközben az ide-oda tologatott román kupát nem sikerült megrendezni, azt várhatóan szeptemberben pótolják.Fotó: Nagy Lajos

A Gyergyószentmiklós elszántan vetette bele magát a küzdelembe. Jót tett a párharcnak, hogy Szilassy Zoltán tanítványai láthatóan motiváltan léptek jégre és nem mondtak le a román bajnoki elsőségről. A Sportklub kicsit kereste a ritmust, látszott, hogy csupán alig két nap telt el az Erste Liga címének elhódítása óta. Ennek megfelelően az első harmadot a GYHK uralta. A piros-fehérek a játékrész elején és végén is betaláltak. Előbb Imre Patrik, majd Bodo Christopher volt eredményes (0–2).

A második húsz percre megérkezett a meccsbe a Csíkszereda is, a kék fehérek a harmad közepén túllépve két gyors góllal egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Minderre elég volt szűk három perc Sofronéknak. Rokaly Szilárd kezdte a gólgyártást, majd Szkacskov és Péter Balázs is betalált (3–2).

Hogy ne dőljön el minden túl hamar, arról a harmadik harmad elején Ferencz-Csibi Róbert gondoskodott (3–3). Mégse kellett túlzottan izgulnia a szép számú közönség kék-fehér részének, az utolsó előtti percben Becze Tihamér bebiztosította a győzelmet és ezzel együtt az újabb elsőséget. A Csíkszeredai Sportklub 2018 után hódította el újra a hazai bajnoki címet.

Román jégkorong-bajnokság
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK 4–3 (0–2, 3–0, 1–1)
Gólszerzők: Rokaly Sz. (34.), Szkacskov (35.), Péter B. (37.) és Becze (59.), ill. Imre P. (2.), Bodo (18.) és Ferencz-Csibi (42.)
Kapura lövések száma: 40–21
Büntetőpercek: 6, ill. 10 perc

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?