Erste Liga: „legyőzött a betegség” – véget ért a Gyergyói HK szezonja

A Gyergyói HK keddi közleménye szerint a csapat nem tud a minimálisan szükséges létszámban kiállni az FTC-Telekom ellen, az elődöntő ötödik, csütörtöki mérkőzésére a betegségek és sérülések miatt. Így a találkozót 5-0-s gólkülönbséggel az FTC javára írják jóvá, ezzel pedig a zöld-fehérek 4-1-es összesítéssel megnyerték a párharcot, és bejutottak az Erste Liga döntőjébe.

Nem tud elutazni Budapestre és így nem lép pályára a Gyergyói Hoki Klub az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén az FTC-Telekom gárdája ellen. A GYHK vasárnap 13+2 játékost nevezett, és 7-0-ra kapott ki az FTC-től, majd a hétfői meccs már elmaradt, miután újabb megbetegedések történtek.

A gyergyószentmiklósi klub kedden hivatalos közösségi oldalán jelentette be a döntést. Mint írták: abban reménykedtek, hogy meggyógyulhatnak a játékosok és el tudnak utazni az Erste Liga elődöntő 5. mérkőzésére Budapestre, ám ehelyett újabb megbetegedések jelentkeztek a csapatnál így ismét nem tudnak kiállni az FTC-Telekom csapata ellen. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros játék nélkül szerzi meg a továbbjutását jelentő 4. győzelmet is.A Gyergyói Hoki Klub 2021/2022-es csapata | Fotó: Gyergyói HK

„Az Erste Liga 2021-2022-es sorozata számunkra mostantól lezárult. Nagyon fájó és szomorú ez így. Mindenki nagyon csalódott, de tehetetlenek vagyunk. A betegség legyőzött minket” – írták közleményükben.

„Ebben a szezonban még a Románia Kupában és a bajnokságban várnak ránk kihívások, bízunk benne, hogy arra felépül a csapatunk és szépen tudjuk lezárni ezt az idényt, amiben sokkal többet is elérhettünk volna. Megyünk tovább új célok felé” – zárult a GYHK bejegyzése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?