Erste Liga: Visszavette pályaelőnyét a Sportklub

Színvonalas mérkőzésen négygólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub az FTC-Telekom ellen az Erste liga döntőjének harmadik összecsapásán Budapesten kedden. A székelyföldiek jó emberelőny-kihasználásuknak és Adorján Attila nagyszerű kapusteljesítményének köszönhetik a sikert, amivel visszavették a zöld-fehérektől a pályaelőnyt.

Az előzmények ismeretében érthetően felfokozott hangulatban készültek a felek az Erste Liga döntőjének harmadik összecsapására. A két első meccsen Csíkszeredában előbb a Ferencváros tudott győzni egy rendkívül feszült hangulatú mérkőzésen, majd egy nap múlva a Csíkszereda  önfeláldozó játékkal egyenlítette ki az állást. A jó játékkal azonban eddig adós maradt a bajnokság két kimagasló csapata.

A keddi összecsapást hatalmas érdeklődés övezte, a Tüskecsarnokban összegyűlt jó kétezer néző között a Csíkszereda hívei is szép számban megjelentek, dugig megtelt a vendégszektor. Szerencsére a jó hangulatot semmilyen provokáció nem zavarta meg, bár a mérkőzés első perceiben megjelent a csíki szurkolók mellett a fradisták egy radikálisabb csoportja, ám a rendezők útját állták az esetleges konfliktusnak. A játékosok viszont csak a játékkal törődtek végre, ennek köszönhetően nagyszerű teljesítményt mutattak a felek az első harmadban.

Az első kiállítást Kuljas kapta vendégoldalról, az FTC pedig élt a lehetőséggel és Kóger Dániel révén megszerezték a vezetést (1–0). A zöld-fehér hívek aligha gondolták, hogy ez lesz kedvenceik egyetlen találata a mérkőzésen.

Fotó: ersteliga.hu

A kiállításnál hibázó Kuljas a 10. perc kezdetén hatalmas bombagóllal korrigálta tévedését, az orosz óriás szintén emberelőnyben talált be, miután Pavuk Attila kapott kényszerpihenőt (1–1). Az első húsz perc még egy-egy kiállítást hozott mindkét oldalon, ám újabb találat nem esett.

A második felvonást Milam és Somogyi kettős kiállítása vezette fel. A négy a négy elleni játékból a vendégek profitáltak, Gecse távoli lövésénél jól takart Arany előtt Láday Tamás és a korong utat talált a hazai kapuba (1–2). És még nem volt vége! Egy percen belül növelték az előnyüket a csíkiak. Stach szólója végén a Fradi védői képtelenek voltak felszabadítani, a rájátszás egyik legjobbja pedig fonákkal megszerezte a harmadik szeredai találatot (1–3). A harmad második felében Taratukin, McFadden, majd újra Kuljas ülhetett a büntetőpadra, de az eredmény nem változott, maradt a kétgólos vendégvezetés.

Valóságos kiállítás-cunamit hozott a záró harmad eleje, ez megint a vendégeknek kedvezett, akik kettős emberelőnyben is támadhattak. Éltek is a lehetőséggel, Kuljas ezúttal sem kegyelmezett, újabb bődületes gólt szerzett a védő (1–4). Ritka pillanat volt, hogy egyenlő létszámmal álltak volna a jégen a csapatok, szinte percenként lendült a játékvezető keze a magasba újabb kiállítást jelezve. Az FTC kétszer is levitte Arany Gergőt és időnként sikerült is nyomást helyezni a vendégekre, ám Adorján elképesztő bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg kapuját a góltól. Egyszerűen ellenállhatatlan volt a vendégek hálóőre.

A meccset végül Reisz Áron utolsó percben szerzett üreskapus gólja zárta le (1–5). Méltán ünnepelte övéit a csíki tábor. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy miközben a vendégszurkolók a székely himnusz eléneklésével köszöntötték kedvenceiket, a ferencvárosi rendezők rendkívül sportszerűtlen módon üvöltő zenével zavarták meg a szép pillanatokat. A párharc állása 2–1 a Csíkszereda javára, folytatás szerdán szintén Budapesten.

Jégkorong Erste Liga döntő, 3. mérkőzés
FTC Telekom–Sportklub Csíkszereda 1-5 (1-1, 0-2, 1-2)
Budapest Tüskecsarnok, 2153 néző
Gólszerzők: Kóger (7.), ill. Kuljas (10. és 43.), Gecse (25.), Stach (26.), Reisz (60.)
Kapura lövések száma: 44–26
Kiállításpercek: 20, ill. 20 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?