Erste Liga: Becze Tihamér nélkül lép jégre a Sportklub a döntő harmadik meccsén

Egyik legeredményesebb játékosa, Becze Tihamér nélkül kénytelen pályára lépni a Csíkszeredai Sportklub csapata az FTC-Telekom elleni Erste Liga döntő harmadik összecsapásán kedden. A csatár a liga fegyelmi bizottságának határozata alapján egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nehezen csillapodnak a kedélyek a Csłkszeredai Sportklub és az FTC-Telekom csapatainak az Erste Liga döntőjében lejátszott első két mérkőzését követően. Az indulatok azt követően csaptak magasba, hogy a két csapat első, csíkszeredai mérkőzésén a házigazda székelyföldiek játékosa, Salló Alpár súlyos fejsérülést szenvedett a ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközés nyomán. A hátvédet azóta kórházban ápolják, bár állapota jobbra fordult, várhatóan hosszas felépülési időszak vár rá.

Az esetet követően valóságos komment- és nyilatkozatháború tört ki a klubok és a szurkolók között. A Ferencváros részéről sérelmezték, hogy Nagy Gergő a fegyelmi bizottság határozata szerint három mérkőzést kénytelen kihagyni, holott a mérkőzésen kiállítást sem kapott. A zöld-fehérek ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy csapatukat rendszeresen érik inzultusok a Vákár Lajos Műjégpályán és nem ritkán vannak kitéve verbális és nonverbális fenyegetéseknek.Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Mindezek mellett jégkorongoztak is a felek. Az első mérkőzésen a Salló Alpár sérülése után összezuhanó csíkiak 5–1-es vereséget szenvedtek, majd másnap sikerült visszavágniuk és kiegyenlítették a párharc állását. Mindezzel együtt a pályaelőny jelenleg az FTC-nél van, a Sportklubnak Budapesten mindenképpen nyernie kell legalább egy meccset a végső győzelemhez. A Szereda győzelmi esélyeit némileg csökkenti, hogy egyik legjobbjuk, a betegsége után a döntő második mérkőzésén visszatérő Becze Tihamér egy meccsre szóló eltiltást kapott a liga fegyelmi bizottságától.

A testület által megfogalmazott indoklás szerint a Csíkszereda csatára a döntő második összecsapásának 27. percében botjával ellenfele testére ütött. „Becze Tihamér botját két kézzel fogva, tudatos, nagy erejű ütést mért ellenfelére. A megmozdulásból könnyen súlyos sérülés történhetett volna”. A csíkszeredaiak játékosa nem játszhat kedden, ugyanis „a Fegyelmi Bizottság a sérülésveszélyes megmozdulás miatt Becze Tihamért, a Csíkszeredai Sportklub játékosát egy Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésén tölti le.” A mérkőzések feszült légkörét jelzi, hogy a fegyelmi bizottság összesen öt esetet vizsgált meg ülésén, ám végül csak Becze esetében született elmarasztaló ítélet.

A döntő harmadik összecsapását kedden 18.15-től játsszák a budapesti Tüskecsarnokban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?