Sofron István Csíkszeredába igazolt: „Gyerekkori álmom vált valóra”

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Sofron István. A magyar válogatott támadó első alkalommal szerepelhet szülővárosa színeiben.

Csíkszeredában írhatja gazdag pályafutásának új fejezeteit Sofron István. Az igazolást hétfőn jelentette be hivatalos közösségi oldalán a Sportklub. Sofron István első alkalommal szerepelhet szülővárosa jégkorongcsapatában, eddigi játékosévei alatt Magyarországon, Ausztriában, Németországban és a tengeren túlon ontotta a gólokat.

A Csíkszeredában született 33 éves csatár családjával még gyerekkorában Magyarországra költözött. Jégkorongos édesapja nyomdokába lépve az akkori Alba Volánban kezdte el kergetni a pakkot. Előbb, 18 évesen a Fehérvári Titánokban kapott hivatásos szerződést, egy évre rá pedig már az osztrák bázisú EBEL-ben szerepelt az Alba Volánnal és évről-évre egyre jobb mutatókat produkált, a 2011/12-es évadban gólkirályi címet is begyűjtötte. Ezt követően a németországi Krefeldhez igazolt három évre, aztán jött a Klagenfurt és ismételten a Fehérvár AV19.

2017 nyarán az ECHL-be, az észak-amerikai Wichita Thunderbe igazolt, majd visszatért az EBEL-be előbb a Villacher SV, majd újra a Fehérvár mezét húzta magára. Innen a MAC Újbudához vezetett az útja, a szlovák Tipsport Ligában is kiemelkedő teljesítményt nyújtva 24 góllal házi gólkirály lett, ugyanennyi gólpasszával pedig holtversenyben a liga 4-ikje volt. 2020-ban a MAC HKB Újbuda színeiben az Erste Ligában játszott, 28 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé. A magyar válogatottban 183 mérkőzésen 157 pontot ért el. A Sportklubban édesapja nyomán a 17-es mezt fogja viselni.

„Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy szülővárosom szeretett csapatában fogok játszani! Édesapámtól gyerekkoromban hamar megtanultam, mekkora dolog a Sportklub mezét viselni! Így nagyon várom, hogy én is magamra ölthessem! Már most kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy a Vákár Lajosban telt ház előtt léphetek jégre a fantasztikus hazai közönség előtt!"  0150 nyilatkozta szerződéskötését követően a Sportklub hivatalos közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint.

A Csíkszeredai Sportklub a svéd Magnus Sundquist irányításával vág neki a 2021/2022-es szezonnak. Sofron István érkezését megelőzően Adorján Attila, Péter Balázs, Rokaly Szilárd és Részegh Tamás leigazolását is bejelentették a kék-fehérek.

(Borítókép: ersteliga.hu)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?