Jégkorong: egy hónap múlva rajtol az Erste Liga

Szeptember 16-án, pénteken kezdődik a magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság, az Erste Liga új idénye, amelyre tíz csapat nevezett.

Bő egy hónap múlva újra megnyílnak a jégpályák kapui, és útjára indul a korong a Jégkorong Erste Liga új szezonjában. Az alapszakasz első napján három mérkőzést rendeznek: a kupagyőztes DEAC a magyar bajnok FTC-Telekomot fogadja, az UTE a DVTK-t látja vendégül, a Dunaújváros pedig a BJAHC-val találkozik. Nem kell sokat várni az első derbire, az FTC és az UTE már a második játéknapon, szeptember 18-án összecsap, és ekkor mutatkozik be a FEHA19 is, a Jegesmedvék vendégeként. Már szeptemberben összecsap a Sportklub és az FTC | Fotó: ersteliga.hu

Az erdélyi csapatok négymeccses idegenbeli túrával kezdenek, a Gyergyói HK először a DEAC vendége lesz szeptember 20-án, míg a címvédő Csíkszeredai Sportklub a BJA-hoz utazik Káposztásmegyerre 22-én. A Brassó első ellenfele az új idényben a FEHA19 lesz szintén szeptember 22-én. A két tavalyi döntős már szeptember 23-án megmérkőzik, a bajnok Sportklub a Tüskecsarnokban játszik a Ferencváros ellen.

Október 2-én a Brassó és a Csíkszereda játszik rangadót, míg a magyarországi együttesek közül először a DVTK, a Dunaújváros és a DEAC utazik Erdélybe október elején. Az alapszakasz a tervek szerint 2023. február 19-ig tart. Az első hat helyezett a negyeddöntőbe jut, a 7-10. helyezettekre rájátszás-kvalifikáció vár három győzelemig.

A teljes menetrend elérhető a liga weboldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?