Nagyváradra „költözik” az UTA

Nagyváradon játssza majd hazai pályás mérkőzéseit az UTA élvonalbeli labdarúgócsapata mialatt Aradon a Neuman Ferenc stadion gyepszőnyegének a cseréjén dolgoznak – jelentette be a Maros-parti klub.

Közleményük elismerte, hogy a Sebes-Körös-parti stadionban már nagyon rég nem rendeztek SuperLiga-mérkőzést, mint ahogyan videóbíró-rendszerrel (VAR) sem rendelkezik a létesítmény, de Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, továbbá a Nagyváradi CSM és a Bihar FC klubok mindenben támogatják őket annak érdekében, hogy a logisztikai hiányosságokat pótolják. Villanyvilágítással már nem kell bajlódniuk, hiszen a Bihar FC azt már felszereltette a Román Kupában esedékes FCSB és a Dinamo elleni mérkőzései miatt, ráadásul Nagyvárad eléggé közel van Aradhoz, hogy az UTA-nak ne kelljen nélkülöznie szurkolóit a hazai pályás meccsein.

A villanyvilágítást a Bihar FC Román Kupa-meccseihez is biztosítani kell a nagyváradi futballstadionban | Fotó: Bihar FC

A földrajzi közelség bevallottan döntő tényező volt a helyszínválasztáskor. „A szurkolók miatt választottuk Nagyváradot, hogy az elfogadható távolság miatt a csapat mellett lehessenek. Ugyanakkor a Bihar megyei szurkolóknak is szólnak a meccsek” – fogalmaz az UTA közleménye.

A Sportarad.ro alapján az aradiakat edző Mircea Rednic is pártolja a nagyváradi „költözést”, mert mind mondta, Medgyest is számításba vették, de ott rossz a pálya állapota. A szakvezető bízik abban, hogy a polgármesteri hivatal hozzá fog járulni az ideiglenes helyszínváltással járó kiadásaikhoz. „Jöttem én az UTA-hoz. Aztán lecsökkent a költségvetés, megváltozott a csapat, most cserélik a gyepszőnyeget, de Rednicnek továbbra is felemelve kell tartania a zászlót. És úgy is lesz. Nagyvárad segít nekünk” – fogalmazott az edző.

Azt már bejelentették, hogy a Neuman Ferenc stadion gyepszőnyegének cseréjére kiírt versenytárgyalást a Sport Fields vállalat nyerte meg, amelyik az UTA szeptember 30-i, Voluntari elleni meccsét követően kezdi el a munkát. Ez azt jelenti, hogy az aradiak a Rapidot, a Dinamót, a Galaci Oțelult és a Hermannstadtot már biztosan a nagyváradi Bodola Gyula stadionban fogadják a SuperLigában. Ugyanott rendezik majd a Craiovai Universitatea és a Voluntari elleni Román Kupa-mérkőzéseiket is a G csoportban.

Az UTA szombaton 18.45 órától a Botoșani vendégeként lép pályára a bajnokság 10. fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?