Nagy pénz, nagy foci – így áll össze a világ legdrágább „álomcsapata”

Számolgatott a Transfermarkt szaklap és a játékosok aktuális piaci értéke alapján összeállította a világ legdrágább labdarúgócsapatát.

A világ "legdrágább" futballcsapata négy játékossal is szerepel a Transfermarkt legdrágább kezdő tizeneggyében | Fotó: Manchester City/Facebook

Az „álomtizenegybe” a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester Citytől négy futballista is bekerült, ugyanakkor az Arsenaltól három, a Real Madridról két, a Paris Saint-Germaintől és az AC Milantól pedig egy-egy játékos került be az „álomcsapatba”.

Ez az arány amúgy tükrözi a csapatok klubcsapatok összértékét is, hiszen szintén a Transfermarkt kimutatása alapján a Manchester City a világ legdrágább futballegyüttese, megelőzve a dobogós helyeken az Arsenalt és a Real Madridot.

De visszatérve az „álomtizenegyhez”: a legdrágább kapus 45 millió eurós piaci értékkel az AC Milan hálóőre, a 28 éves Mike Maignan. A támadók között természetesen bekerült a Manchester City 180 millió eurót érő, 23 éves norvég sztárja, Erling Haaland, valamint a Paris Saint-Germain 25 éves klasszisa, Kylian Mbappe.

Fotó: Transfermarkt/Instagram

A mezőnyjátékosok sorában helyet kapott még Josko Gvardiol (21 éves, Manchester City, 80 millió euró), Ruben Dias (26 éves, Manchester City, 80 millió), William Saliba (22 éves, Arsenal, 75 millió), Rodrigo Hernández (Rodri) (27 éves, Manchester City, 110 millió), Declan Rice (24 éves, Arsenal, 110 millió), Vinicius Jr (23 éves, Real Madrid, 150 millió), Jude Bellingham (20 éves, Real Madrid, 180 millió) és Bukayo Saka (22 éves, Arsenal, 120 millió) – sorolta fel a Transfermarkt alapján a Hotnews.ro.

Az így összeálló tizenegy összértéke több mint 1,3 milliárd euró. Ez amúgy valamivel több mint a világ legdrágább tizenegyéből összeálló „karácsonyfa”, ahol Vinicius Jr. helyet Valverdét (Real Madrid, 100 millió euró) „játszatják”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?