Haaland mellett a Manchester City is BL-csúcsot állított be

Fotó: Manchester CityNemcsak az ötgólos Erling Haaland, hanem a norvég csatár csapata, a német RB Leipziget 7-0-val kiütő Manchester City is rekordot állított be kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerint a manchesteri találkozó előtt három olyan meccs volt a BL kieséses szakaszában, amely szintén 7-0-s végeredménnyel zárult.

A Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló lipcsei alakulathoz hasonlatosan hét gólt kapott és egyet sem szerzett a szintén német Schalke 04, amelyet ugyancsak a Manchester City győzött le ekkora különbséggel 2019. március 12-én.

A valaha volt legsúlyosabb BL-vereség holtversenyes gazdája még a svájci Basel és az ukrán Sahtar Donyeck is, mindkettő a Bayern Münchennel szemben maradt alul 7-0-ra a nyolcaddöntőben: előbbi 2012. március 13-án, utóbbi pedig 2015. március 11-én.

A négyből három esetben is a spanyol Josep Guardiola volt a kiütéses győzelmet arató együttes vezetőedzője, aki egyszer a bajorokkal, kétszer pedig a Manchester Cityvel ünnepelhette a ritka nagy diadalt.

Az IFFHS kiemelte még, hogy Haaland pályafutásának első mesterötösét jegyezte. Korábban két négygólos mérkőzése volt: az első még a norvég bajnokságban 2018-ban (Molde-Brann, 4-0), a második pedig a német Bundesligában 2020 novemberében játszott Borussia Dortmund-Hertha BSC (5-2) meccsen, amikor is a csatár a hazaiak öt góljából szerzett egymaga négyet.

Kapcsolódók

Kimaradt?