Kolozsvárra szerződhet a Manchester City korábbi csatára

Joao Alves de Assis Silva, művésznevén Jo, 20 alkalommal játszott a brazil válogatottban, 5 gólt szerzett.

Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR vezetőedzője szívesen dolgozna együtt korábbi tanítványával, akit az azóta megszűnt Csiangszu Szuning mestereként trenírozott Kínában. A CFR jelenleg komoly csatárgondokkal küzd: a kolozsvári vasutascsapatnak mindössze egy bevethető centere van, a curacaói-holland Rangelo Janga – a horvát Debeljuh keresztszalag-szakadás miatt tavaly augusztus óta sérült, míg az angolai-svájci Malele családi okokra hivatkozva távozott a klubtól. A fellegváriak keretében még egy csatár van, a horvát Maglica, aki egy brutális belépő (és az ebből következő piros lap) miatt komoly eltiltásra számíthat.Jo gólöröme a Manchester City színeiben | Fotó: Facebook/Manchester City

A Nemziti sport azt írja, hogy a 35 éves Jo egy igazi vándormadár a nemzetközi futballban: a brazil center eddig 11 különböző klub mezét öltötte magára, legjelentősebb klubja a Manchester City, az Everton, a CSZKA Moszkva és a Galatasaray volt (a Man. City egyébként 24 milliót eurót fizetett érte az oroszoknak, Premier League-ben 48 meccsen hat gól és hat gólpassz volt a mérlege). A 192 cm magas labdarúgó 13 trófeát nyert pályafutása során: többek között megnyerte az FA-kupát (2011-ben a Man. City játékosaként), valamint a Libertadores-kupát (2013, Atlético Mineiro) is. A brazil válogatottban 20 mérkőzésen 5 gól a mérlege, 2013-ban Konföderációs Kupát nyert, majd tagja volt a 2014-es hazai rendezésű vb-n negyedik helyig jutó nemzeti csapatnak is.

Jo legutóbbi csapata a brazil élvonalbeli Ceará SC volt, tétmérkőzésen 2022 novemberében lépett a legutóbb pályára.

A CFR egyébként nem először szerezné meg egy nemzetközi szinten ismert brazil futballista szolgálatait: a kolozsvári klub 2018-ban a Real Madrid, az Arsenal és az AS Roma mezében ismertté vált Júlio Baptistát reaktiválta, az a transzfer viszont balul sült el – a „szörnyetegnek” becézett támadó mindössze 3 tétmérkőzésen kapott szerepet a vasutascsapatban, gólt nem szerzett, fél év után távozott a kincses városból, majd végleg befejezte profi pályafutását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?