Liga-1: a kolozsváriak nyerték a vasutascsapatok összecsapását

A kolozsvári találkozó hosszabbításában a Bukaresti Rapid tizenegyest hibázott.

Két erdélyi csapat is érdekelt volt a Liga-1 első fordulójának szombati játéknapján. A Kolozsvári CFR két fiaskó, a Szuperkupa elvesztését és a korai BL-búcsút követően lépett ismét pályára a Bukaresti Rapid ellen. A házigazda kolozsváriak a 17. percben szerezték meg a vezetést, a brazil Yuri Matias egy szögletet követően talált be.  Yurinak volt oka az örömre | Fotó: Facebook/CFR 1907

A viszonylag korai gól ellenére kis híján elúszott a győzelem, a hosszabbítás perceiben ugyanis Hoban kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. Fortuna azonban, Bălgrădean személyében a házigazdák oldalán áll, a házigazdák kapusa kivédte az Albu által elvégzett büntetőt.

Az UTA 2-0-s vereséggel kezdte a bajnoki idényt, az aradiak az ACS Champions FC Argeș otthonában maradtak alul. A házigazdák mindkét gólját D. Bertrand szerezte, a 2. és az 54. percben.

A Sepsi OSK pénteken lépett pályára, 2-2-t játszott az Universitatea Craiova vendégeként. Vasárnap este a Kolozsvári U is megkezdi a szereplést a FCSB otthonában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?