Akár ki is zárhatják a bajnokságból a Manchester City-t

Többszöri szabályszegéssel vádolja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság a Manchester Cityt: a Premier League hivatalos közleménye szerint az egyesület 2009 és 2018 között többször is megsértette a liga pénzügyi szabályrendszerét.

A The Times újságírója, Martyn Ziegler úgy tudja, hogy a Manchester City több mint száz pontban megszegte a Premier League pénzügyi szabályzatát. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, a manchesteriek pontlevonást kaphatnak, sőt a bajnokságból való kizárás is benne van a pakliban.

A Premier League közleménye szerint a Man. City pontatlan adatokat adott meg a klub pénzügyi helyzetéről, beleértve a szponzori és az egyéb bevételi forrásokat. A liga kiemeli, hogy a 2009–2010-es és a 2012–2013-as idényben a klub nem adott megfelelő tájékoztatást az akkori vezetőedző, Roberto Mancini bérezéséről. 

Az ügyben a klubtól és a bajnokságtól független fegyelmi bizottság fog eljárni.

A Manchester City 79 szavas közleményben „fejezte ki csodákozását” a Premier League szabályzatának megszegésére vonatkozó vádakkal kapcsolatban, különösképpen annak fényében, hogy a klub együttműködött a vizsgálat során és töménytelen mennyiségű részletes dokumentációval látta el Premier League-t. 

A Manchester City előrebocsátotta, hogy készen áll mindenben segíteni a független fegyelmi bizottság munkáját, ugyanis meggyőződése megcáfolhatatlan bizonyítékokkal rendelkeznek állápontjuk védelmében. „Szeretnék egyszer s mindenkorra a magunk mögött tudni ezt az egész ügyet” – zárja közleményét az angol bajnok.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?