Ennyit kereshet új klubjában Kylian Mbappé

A francia világsztár ugyanannyit fog keresni, mint Jude Bellingham és Vinicius Junior, írja a Világgazdaság.

Azt már hónapok óta biztosra lehetett venni, ami néhány napja hivatalossá vált, hogy Kylian Mbappé elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, és nagyon nagy eséllyel a spanyol Real Madridba igazol. A világbajnok francia játékos érkezésével egy újabb dudás érkezne a királyi gárda amúgy is zsúfolt csárdájába, így a klub számára minden bizonnyal kihívást jelent majd az öltözői egyensúly fenntartása. A labdarúgó-átigazolási piac szakértője, az olasz Fabrizio Romano nemrég hozta nyilvánosságra azt az értesülését, mely szerint Mbappé fizetése a Real Madridnál egy szinten lesz Jude Bellingham és Vinicius Junior bérével, hogy ezzel elejét vegyék az összetűzéseknek a csapatban – számolt be róla a Madrid Universal. Ez évi nettó 25 millió euró körüli összeget jelent. Kylian Mbappé | Fotó: Facebook/Kylian Mbappe

Habár nagyon úgy fest, hogy minden szakmai és anyagi kérdés rendeződött Real Madrid és Mbappé között, a nagy bejelentésre azonban egyelőre várni kell. Ennek egyik fő oka, hogy a királyi gárda az év egyik legfontosabb meccsére készül, június elsején a londoni Webley Stadionban a Bajnokok Ligája döntőjében lép pályára a német Borussia Dortmund ellen. Az eredeti terv az volt, hogy a blancók azt követően jelentik be a francia világsztár érkezését, hogy mind a Real, mind a PSG befejezte BL-szereplését. Emiatt Mbappé szerződésének formaságnak tűnő bejelentésére minden bizonnyal az európai kupafinálé utánig várni kell.

A francia válogatottban eddigi 77 meccsén 46 gólt szerző csatár május 25-én köszön majd el a PSG-től és a párizsi klub szurkolóitól, amikor is csapata a Francia Kupa döntőjében lép pályára az Olympique Lyon ellen. A kupadöntő után ráadásul csak pár nap pihenője lesz, ugyanis csatlakozik a németországi Európa-bajnokságra készülő francia válogatotthoz. Didier Deschamps végső győzelemre is esélyes legénysége a D csoportban Hollandia, Lengyelország és Ausztria legjobbjai ellen száll harcba a továbbjutásért.

Valószínűleg ebben az időszakban, vagyis a BL-döntő és az Eb-felkészülő kezdete közötti napokban, június első hetében jelentik be és mutatják be a szukolóknak az idei nyár várhatóan legnagyobb hatású átigazolását.

Kapcsolódók

Kimaradt?