BL: Drámai hajrában győzte le a Real Madrid a Bayernt a döntőért

Elmarad a tizenegy évvel ezelőtti finálé „újrajátszása” a Wembley stadionban, nem lesz német döntő; a Real Madrid drámai hajrában 2-1-re legyőzte szerda este a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

Ismeretes, hogy a spanyolországi találkozón a németországi első felvonás 2-2-es döntetlenje után léptek pályára a felek. Ekkor már ismert volt, hogy meccs győztese azzal a Borussia Dortmunddal találkozik, amelyik egy nappal korábban kiejtette a Paris Saint-Germaint.

Az első félidőben a házigazda Real Madrid veszélyesebbnek tűnt, Rodrigo és Vinicius adták fel a leckét Neuernek, de a kapus állta a sarat. Aztán a második félidőben Davies szépségdíjas találatával a Bayern München a 68. percben megszerezte a vezetést, és bár a Real röviddel ezután egyenlített, a gólt a játékvezető a VAR-feltételek visszanézése után érvénytelenítette, mert az akció során Nacho fellökte Kimmichet.

Joselu duplája a döntőbe jutatta a Real Madridot | Fotó: Agerpres

Az összecsapás már a hajrában folydogált, amikor Joselu a 88. percben kiegyenlítette az állást és új lendületet adott a találkozónak. Nem is akármilyet, hiszen ugyanaz a Joselu a 91. percben duplázott és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A VAR-szobából megvizsgálták, hogy nem-e volt leshelyzet a találatánál, a játékvezető pedig megadta a gólt. Bár ekkor még a ráadásperceket számolták, a házigazdák úgy rohantak be a pályára mintha már eldőlt volna a továbbjutás.

És ezzel még nem ért véget a meccs, a lefújás előtt a Bayern ismét betalált, de a partjelző még a gól előtt lest jelzett és a játékvezető befújta, így maradt a 2-1-es Real győzelem, amivel a tizennégyszeres BL-győztes királyi gárda kvalifikált a június elsejei, londoni fináléba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?