BL: Döntős a Borussia Dortmund

Története harmadik Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet a Borussia Dortmund labdarúgócsapata, miután az elődöntő kedd esti, franciaországi visszavágóján is legyőzte 1-0-ra a Paris Saint-Germaint.

A német együttes korábban hazai környezetben 1-0-ra nyert, ezért idegenben egy döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz. Hangsúlyozták ugyanakkor, nem azért utaznak el, hogy kibekkeljék útjukat a fináléba, minden esélyt kihasználnak arra, hogy kettős győzelemmel váltsanak jegyet a londoni döntőbe. Ez a szünet után, a második félidőben jött össze Hummels (50. perc) gólja révén, mert bár egészen elképesztő ziccerei voltak a PSG-nek, Mbappéék helyzetkihasználása sikertelen volt.

Fotó: Agerpres/EPA

A Borussia Dortmund először 1997-ben jutott BL-döntőbe, akkor el is hódították a serleget a Juventus ellen 3-1-re megnyert, müncheni döntőben. Másodjára 2013-ban léptek pályára a fináléban, de akkor 2-1-re alulmaradtak a Bayern Münchennel szemben a londoni Wembley stadionban.

Idén ismét a Wembley-ben lesz a döntő, és akár még a Bayernnel is találkozhatnak, hiszen a müncheni gárda az elődöntő első felvonását 2-2-es döntetlennel zárta hazai pályán a Real Madrid ellen. A visszavágó szerdán 22 órától lesz Spanyolországban.

A finálét június elsején rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?