Borussia Dortmund versus Real Madrid – döntőre készülnek a BL-ben

Elérkezett a várva várt Bajnokok Ligája-döntő, amikor is június elsején a Borussia Dortmund labdarúgócsapata megküzd a Real Madriddal a londoni Wembley-ben.

Épp abban a stadionban, ahol a német csapat tizenegy esztendővel ezelőtt is döntőt vívott, csak akkor kikapott a Bayern Münchentől. A Borussia története során egyszer, 1997-ben emelhette magasba a BL-serleget. Akkor Münchenben volt a döntő, és a Juventust verték a trófeáért.

Ezzel szemben a Real Madrid története során már 14-szer nyerte meg a legrangosabb európai klubtornát, legutóbb két évvel ezelőtt, a Liverpool elleni finálét megnyerve. Fennállása 33. spanyol bajnoki címét megünnepelve készül a szombat esti döntőre, és főesélyesként léphet pályára.

Fotó: UEFA.com

Csakhogy azért nem kell rögtön odaadni a serleget Carlo Ancelotti edző legénységének, ne felejtsük el, hogy a dortmundiak a Paris Saint-Germain, az AC Milan és a Newcastle Uniteddal teljes „halálcsoportból” jutottak tovább, majd a PSV Eindhovenen, az Atlético Madridon és a PSG-n verekedték át magukat a fináléba vezető úton.

A Real Madrid hibátlan mérleggel nyerte meg a csoportkört – a Nápolyt, a Sporting Bragát és a Union Berlint múlta felül –, majd a kieséses szakaszban a Leipzig, a Manchester City és a Bayern München következett.

Edin Terzic, a Borussia edzőjét ugyanakkor nem bátortalanította el a Real renoméja, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján közölt interjúban azt mondta, hogy bárkit képesek legyőzni. „Jól játszottunk, megérdemelten jutottunk el a döntőig. Nagyon erős, tapasztalat ellenfelünk lesz. Talán, ha tízszer kellene megmérkőzzünk a Reallal nehéz lenne pozitív mérleget elérni, de egyetlen meccsen a világ bármelyik csapatát képesek vagyunk legyőzni” – fogalmazott, a 41 éves szakember, aki pályafutása első BL-serlegére pályázik.

Vele ellentétben „Don Carlo” a kontinens legeredményesebb edzője: a BL-t korábban játékosként kétszer, majd edzőként négyszer nyerte meg – kétszer az AC Milannal és ugyancsak kétszer a Real Madriddal. Most először veretlenül jutott el a klubtorna fináléjáig a spanyol „királyi gárda”, a szakember pedig „az év legszebb mérkőzéseként” várja a Dortmund elleni döntőt.

A döntő szombaton, romániai idő szerint 22 órakor kezdődik. A DigiSport, az Orange Sport és a Prima Sport közvetíti élőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?