BL-selejtező: ismét csodát tett a Ferencvárost kiütő feröeri bajnok

A Klaksvík ezúttal a svéd bajnok Häckent búcsúztatta fordulatos, drámai mérkőzésen, írja a Nemzeti Sport.

Múlt héten hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Ferencvároson korábban átgázoló Klaksvík, így a svéd Häcken volt a visszavágó egyértelmű esélyese. A feröeri amatőr csapat azonban ismét rácáfolt a papírformára, játékosai ezúttal sem ismertek elveszett labdát, hihetetlenül szervezetten játszottak, s éltek a lehetőségeikkel.Fotó: Facebook/Klaksvík Magyar Rajongói Oldal

A vezetést a KÍ szerezte meg, majd fordított a svéd bajnok, de az 53. percben ismét egyenlő, 2–2 volt az állás – a vendégeknél a 31 éves Arni Frederiksberg duplázott, aki az FTC ellen is két gólt szerzett. A hajrában kis híján a győztes gólt is megszerezte a Kí, amelynek két kapufája is volt, de egyik esetben sem pattant befelé a labda – jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc során aztán a Häcken tűnt frissebbnek, a 106. percben be is talált – ekkor már tényleg úgy tűnt, vége a csodának… A KÍ azonban innen is fel tudott állni, a 109. percben egyenlített, majd jöhettek a tizenegyesek, amelyben a feröeri csapat öt kör után mindössze egyszer hibázott, a Häcken viszont kétszer. A KÍ ezzel ott van a 3. fordulóban, s az már biztos, hogy legalább az Ekl-ben csoportkörös, ami sporttörténeti sikert jelent a feröeri futball számára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?