U21-es Eb: csoportgyőztesek a grúzok, továbbmentek a portugálok is

A grúz korosztályos válogatott története során első alkalommal élte túl a csoportkört, ami hatalmas siker.

Az A-csoportban két nyeretlen csapat, a portugál és a belga csapott össze. A vezetést előbbiek szerezték meg a második félidő elején, J.G. Neves révén, azonban Y. Vertessen a 65. percben egyenlített. Ezzel az eredménnyel a belgáknak állt a zászló, azonban egy perccel a vége előtt T. Dantas büntetőből betalált, ami továbbjutást ért a portugáloknak.Fotó: Facebook/UEFA Under 21 Championship

A csoport másik mérkőzésén a hollandok a kapujuk elé szegezték a házigazda grúzokat, azonban 25 góllövési kísérletükből csak egy volt sikeres, K. Taylor révén, az első félidő ráadásában. Mivel a grúzok korábban már betaláltak G. Davitasvili révén, a tulipánosok búcsúztak.

A B-csoportban a már kiesett románoknak ezúttal sem jött össze a gólszerzés, döntetlent játszottak Horvátországgal. A másik találkozón a Spanyolország és Ukrajna találkozott. Utóbbiak háromszor is betaláltak, egyszer azonban, I. Zselizko révén a saját kapujukba, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. Ez azt jelenti, hogy a spanyolok zártak az élen, a második helyen az ukránok mentek tovább.

Kapcsolódók

Kimaradt?