Magyarország holland „zakóval”, Románia vereség nélkül búcsúzott az Európa-bajnokságtól

A társházigazda Magyarország 6–1-re kikapott Hollandiától a csoportmeccsek utolsó fordulójában, így három vereséggel búcsúzott a 21 éven aluli labdarúgó-válogatottak Európa-bajnokságától, míg a Németországgal gól nélküli döntetlent játszó román csapat rosszabb gólkülönbség miatt esett ki.

Hollandia 6–1 arányban megverte Magyarországot kedden, a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Eb csoportkörének utolsó fordulójában, Székesfehérváron, ezzel csoportgyőztesként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Eseménytelenül telt a találkozó első tíz perce, majd felpörögtek a csapatok és mindkét kapu előtt veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Negyedóra után fölénybe került a továbbjutásért küzdő Hollandia, elsősorban azért, mert a csoportkör után a tornát befejező magyar csapat nem tudott mit kezdeni agresszív letámadásával. A sorozatos holland helyzetek a szünet előtt értek góllá: a védők között kilépő Dani de Wit használta ki a ziccert.Justin Kluivert és Huszti András párharca a holland–magyar meccsen | Fotó: MTI

Fordulást követően a narancsmezesek azonnal növelték előnyüket Myron Boadu büntetőjével, majd alig tíz perc elteltével Cody Gakpo bombájával már hárommal vezettek. Bolla Bendegúz tizenegyesből szépített ugyan, de nem kellett sokat várni a negyedik holland gólra sem, ismét Gakpo volt eredményes. A hajrában Sven Botman és Brian Brobbey is betalált, ezzel alakult ki a 6–1-es végeredmény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Gera Zoltán szövetségi edző a találkozó utáni online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy fájó vereséget szenvedtek, mert ugyan egy jobb csapattól kaptak ki, de a hat kapott gól sok. Hozzátette: szétestek a végére, sokat hibáztak játékosai, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált.

„Összességében sok tapasztalatot szereztek a játékosok és az edzői stáb is. A játékosok hozzáállása mindvégig rendben volt, egyedül az utolsó meccs vége nem tetszett" – értékelte együttese összteljesítményét a szakember, aki kérdésre elmondta, hogy a szövetség értékeli majd az Eb-t, az ő jövője ezután dől el.

A német és a román csapat az új Bozsik-stadionban csapott össze Budapesten, és bár Adrian Mutu játékosai kezdték élénkebben a meccset, több és veszélyesebb helyzetet a németek alakítottak ki. Sőt a 70. percben tizenegyeshez is jutottak a német csapat, de Nmecha a kapufára lőtte a labdát a büntetőből. A román U21-es válogatott végül úgy esett ki az Eb-ről, hogy egyszer sem szenvedett vereséget, de az egymás elleni összevetésben és a rosszabb gólarány miatt a holland és a német válogatott mögé szorult a csoportban (csak az első két helyezett jutott tovább a negyeddöntőbe, amit majd csak május végétől rendeznek meg).A német több nagy helyzetet is kihagytak a román kapu előtt | Fotó: Agerpres/EPA

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Hollandia–Magyarország 6–1 (1–0), gólszerzők: de Wit (42.), Boadu (47., 11-esből), Gakpo (58. és 70.), Botman (87.), Brobbey (89.), illetve Bolla (65., 11-esből)
Németország–Románia 0–0
A végeredmény: 1. Hollandia 5 pont (8–3-as gólarány), 2. Németország 5 (4–1), 3. Románia 5 (3–2), 4. Magyarország 0 (2–11).
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Olaszország–Szlovénia 4–0 (3–0), gólszerzők: Maggiore (10.), Raspadori (19.), Cutrone (25. és 50.).
Spanyolország–Csehország 2–0 (0–0), gólszerzők: Gómez (69. és 78.).
A végeredmény: 1. Spanyolország 7 ponttal, 2. Olaszország 5, 3. Csehország 2, 4. Szlovénia 1.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?